USA:n GP:n startissa nähtiin paljon toimintaa.

Johtopaikka vaihtui jo avausmutkaan, kun uransa avausvoittoa jahtaava Lando Norris nappasi loistolähdön ja samalla johdon. Brittikuljettaja ajaa uransa sadannessa osakilpailussa F1-sarjassa.

Tämä oli paha takaisku paalumies Charles Leclercille. Monacolaisen rengaskuluma oli surkeaa lauantain sprintissä, eikä toisen auton perässä ajaminen tule parantamaan sitä. Tallin onneksi Carlos Sainz onnistui nousemaan Lewis Hamiltonin ohitse ensimmäisen kierroksen taistelun seurauksena.

Hamilton joutui vääntämään mestari Max Verstappenin kanssa, puskien hollantilaisen radan ulkopuolelle. Osumaa ei lopulta ollut. Kuudentena ajaa Oscar Piastri, seitemäntenä George Russell, kahdeksantena Sergio Perez. Kärkikymmeniiön täydentävät Alpine-kuskit.

Valtteri Bottas otti muutaman sijan takapakkia lähdössä. Bottas ajaa sijalla 15.