Chilen MM-rallin toinen ajopäivä on paketissa. Lauantain jälkeen rallia johtaa väkevästi ja päättäväisesti kaasutellut M-Sport Fordin Ott Tänak.

Toyotan Kalle Rovanperä aloitti lauantain heti vahvasti, kun perjantaina aurausroolistaan kärsinyt suomalainen nakutti välittömästi pohjat ja nousi neljänneksi.

PERJANTAIN AJOPÄIVÄN TAPAHTUMISTA VOIT LUKEA TÄSTÄ

Lauantain toisella pätkällä suomalaistähti kuitenkin vaikeroi ja keskittyi säästämään renkaita. Rovanperä yllättyi rengaskulumasta ja ajeli varovaisesti EK8:n läpi. Samalla suomalainen putosi takaisin viidenneksi.

Ysipätkällä Rovanperä tuli todella maltillisesti ja koitti vain välttää rengasrikkoja. Valinta pehmeistä renkaista osoittautui vääräksi ja suomalainen jäi kymmeniä sekunteja kärkimiesten vauhdista.

Huoltotauon jälkeen kaikilla kärkikuskeilla oli odotetusti kovinta seosta alla. EK10:llä Rovanperä nakutti pohja-ajan ja oli edelleen ihmeissään rengaskulumasta. 

Kalle Rovanperällä on riittänyt haasteita Chilessä. Artikkeli jatkuu.
Kuva: Getty Images

Perjantaina jopa voittotaistossa pyörähtänyt Teemu Suninen aloitti lauantain vaisusti. Jokelalainen tuskaili autonsa ajettavuuden kanssa ja putosi lauantain alkajaisiksi kolmanneksi. Yhdeksännellä pätkällä Suninen nousi takaisin toiseksi, kun Elfyn Evans koki rengasrikot molemmissa takarenkaissaan. Walesilainen jäi lähes minuutin pohja-ajasta. 

Suninen selvitti aamun erikoiskokeet vahvasti renkaiden säästelystään huolimatta ja nousi takaisin kakkospaikalle. Suninen keskittyi myös iltapäivän avauksessa (EK10) säästelemään renkaitaan, josta olikin muodostumassa pelin henki. 

Lauantain toiseksi viimeisellä erikoiskokeella peli olikin jälleen selkeissä sävelissä. Kaikki koittivat tulla vain renkaita säästäen ja vähiten tästä tuntui kärsivän pätkästä toiseen rallia vakuuttavasti johtava Tänak.

Lauantain viimeisellä pätkällä Rovanperälle napsahti epäonnea, kun Rally1-autolla debyyttiään kaasutteleva Gregoire Munster oli pysähtynyt vaihtamaan eturengasta ja lasketteli tämän jälkeen suomalaiskuskin edellä. Rovanperä joutui ajamaan rajussa pölyssä, joka hankaloitti menoa. Suomalaiselle luulisi tulevan tilanteesta aikahyvitystä. Lauantain jälkeen Rovanperä on kokonaiskilpailussa viidentenä.

– Puolet erikoiskokeesta pölyn keskellä. Katsotaan, miten paljon saamme aikaa takaisin. Tosi paljon kului rengas, enemmän kuin odotin, Rovanperä kertoi Yle Urheilun mukaan.

Rovanperä sai 21,8 sekuntia aikahyvitystä

Suninen on lasketellut lauantaina varovaisesti ja varmasti. Suninen on selvinnyt ilman ongelmia ja jokelalainen on kahden ajopäivän jälkeen hienosti kakkosena. Ero rallia johtavaan Tänakiin on iso, mutta suomalainen on tallikaveri Thierry Neuvillen edellä, joka on kova suoritus ajokokemukseen nähden samalla autolla.

– Hyvä päivä. Säästelimme pyöriä ja suoriuduimme siitä ihan hyvin, veisteli Suninen.

Chilen MM-rallissa ajetaan sunnuntaina neljä erikoiskoetta, joista ensimmäinen käynnistyy kello 14:07 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne lauantain jälkeen alla.

Chilen MM-rallin tilanne, EK 12/16

  1. Ott Tänak, M-Sport Ford
  2. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +58,3
  3. Thierry Neuville, Hyundai +1:12,2
  4. Elfyn Evans, Toyota +1:22,9
  5. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +2:02,2
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +4:07,2
  7. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +6:52,7
  8. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +7:18,0
  9. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Skoda (WRC2) +7:36,6
  10. Nikolay Gryazin, Skoda (WRC2) +8:32,4