Japanin monivainen GP palautti tahtipuikon takaisin Max Verstappenille. Hollantilainen ajoi Suzukassa ylivoimaiseen voittoon. Samalla hollantilainen varmisti toisen peräkkäisen valmistajien mestaruuden Red Bullille.

Eroa palkintokorokkeen täydentäneeseen Lando Norrisiin oli lähes 20 sekuntia. Toinen McLareneista, Oscar Piastri jäi tallitoveristaan noin 17 sekuntia. Palkintosija on Piastrin uran ensimmäinen F1-sarjassa.

Huomio kiinnittyy kuitenkin Mercedekseen. Lewis Hamilton ajoi viidenneksi kovan taistelun jälkeen, joista suurin osa käytiin oman tallikaveri George Russellin kanssa. Osapuolet ottivat yhteen kilpailun alussa, eivätkä lopun tallimääräykset sammuttaneet liekkiä.

Eri strategialla liikkeellä ollut Russell joutui päästämään vastahakoisesti Hamiltonin eteensä, jotta Ferrarin Carlos Sainz pysyisi takana. Nuori britti vastusti tilannetta kovasanaisesti, vaatien Hamiltonilta DRS-apua taistelussa Sainzia vastaan. Apu tuli liian myöhään, ja Sainz jätti Russellin taustapeileihinsä hekposti ajaessaan kuudenneksi.

Charles Leclerc ajoi tyylipuhtaan kilpailun neljänneksi. Palkintosijat täydensivät Fernando Alonso sekä Alpine-kuskit.

Valtteri Bottaksen viikonloppu oli hukkareissu. Suomalainen kolaroi ensimmäisellä viidellä kierroksella kahdesti Williams-kuskien kanssa, keskeyttäen jälkimmäisen tilanteen vahinkojen seurauksena. Päivän erikoisuus nähtiin Red Bull pilttuussa, kun keskeyttänyt Sergio Perez tuotiin radalle yhdeksi kierrokseksi kärsimään viiden sekunnin aikasakko.