Japanin aika-ajon toinen sessio saatiin päätökseen Suzukassa. Session nopeimman ajan kellotti Ferrarin Charles Leclerc. Toiseksi ajanut Max Verstappen kävi radalla vain kerran, jääden ainoastaan kaksi tuhannesosaa kärjestä. Kolmanneksi ajoi Sergio Perez. Meksikolainen joutui käyttämään yhden lisäsetin pehmeitä renkaita.

Viikonlopun aikana loistovauhdisssa ollut McLaren teki erikoisen tempun session lopussa. Talli oli jo lähettämässä tulokaskuski Oscar Piastria radalle tuoreen setin kanssa, mutta käski tämän pysähtyä ennen varikon ulostuloa.

Pian mekaanikot juoksivat aussikuskin kiinni ja veivät kilpurin takaisin pilttuuseen. Päätös lopulta kannatti, sillä molempien McLareneiden ensimmäinen kierros riitti jatkoon.

Sessiosta putosivat ilman ajopaikkaa ensi kaudelle oleva Liam Lawson, Alpine-kuljettajat, Alexander Albon sekä Kevin Magnussen.