Rallin MM-sarjan kärkimiehellä Kalle Rovanperällä on mahdollisuus yhdessä kartanlukija Jonne Halttusen kanssa mahdollisuus varmistaa toinen peräkkäinen mestaruus viikonlopun Chilen MM-rallissa.

Mestaruuden naulaaminen Chilessä vaatisi toki jo ihmettä, mutta ralliautoilussa kaikki on mahdollista. Rovanperä lähtee viikonlopun koitokseen maltilla ja rauhallisin mielin. Suomalaistähti on ajanut fiksuja kisoja tällä kaudella ja tavoitteena on jatkaa samaa rataa sekä peilata omaa tilannetta pahimpiin kilpailijoihin jatkuvasti.

– En mä sitä hirveästi mieti, että tottakai tässä vaiheessa ajetaan vaan Elfyniä (Evans) vastaan kilpaa niin sanotusti. Lähdetään ihan normaalia kilpailua ajamaan ja hyvää kisaa, mutta Elfyniin nyt verrataan ja sen kanssa pitää pelata sitä peliä, veistelee Rovanperä CMoren haastattelussa.

Rovanperän mestaruuden varmistuminen vaatisi tallikaveri Evansin jäämistä kokonaan pisteittä ja samalla suomalaisen pitäisi napata voitto sekä oltava vähintään neljäs power stagella. Alla listattuna muut mahdolliset skenaariot mestaruuden naulaamiseksi.

  • Rovanperä voittaa rallin ja on vähintään kolmas Power Stagella, Evansin napatessa korkeintaan yhden pisteen.
  • Rovanperä voittaa rallinja on vähintään toinen Power Stagella, Evansin napatessa korkeintaan kaksi pistettä.
  • Rovanperä voittaa rallin sekä Power Stagen, Evansin napatessa korkeintaan kolme pistettä.

– Ei sitä nyt kannata vielä hirveästi sen pidemmälle miettiä, tuumasi Rovanperä.

Chilen MM-ralli käynnistyy perjantaina kello 14:35 Suomen aikaa ja ohjelmassa on kaikenkaikkiaan 16 erikoiskoetta. Rallin MM-sarjan pistetilanteen näet kokonaisuudessaan tästä.

Edit: Lisätty muut skenaariot mestaruuden varmistamiseksi.