Espanjan GP:n startti piti sisällään rutkasti jännitystä.

Eriävällä strategialla kilpailuun lähtenyt Max Verstappen onnistui pitämään johtonsa hitaammalla medium-renkaalla Ferrarin Carlos Sainzia vastaan. Kaksikko oli rinta rinnan ensimmäisessä mutkassa, mutta hollantilainen paiskasi oven kiinni tylysti sekä puhtaasti.

Lähdössä nähtiin myös osumia. Suurin putoaja oli loistavasti kolmanneksi aika-ajoissa sijoittunut Lando Norris. Loistavan lähdön saanut Lewis Hamilton ohitti maamiehensä nopeasti, eikä kahden auton väliin pakotettu Norris onnistunut väistämään Mercedeksen takarengasta. Etusiipi meni palasiksi ja varikko kutsui.

Valtteri Bottaksen lähtö oli myös heikko. Suomalainen valahti kaksi sijaa alespäin lähdössä. Myös Hamilton menetti kolmannen sijoituksensa Aston Martinin Lance Strollille.

Kärkikymmenilöstä löytyy myös Esteban Ocon, Fernando Alonso, George Russell, Nico Hülkenberg, Zhou Guanyu sekä Sergio Perez.