Nyck de Vriesin F1-taival on lähellä loppua lyhyeen.

Poikkeuksellisesti 28-vuotiaana ensimmäisen vakituisen ajopaikkansa kuninkuusluokassa saanut entinen Mercedes-tallin kuskilupaus on vaarassa luisua ulos F1-sarjasta vain alle kuuden kuukauden jälkeen.

Sopimuksen Red Bullin omistaman AlphaTaurin kanssa tehnyt hollantilainen ei ole vakuuttanut alkukaudella. Ei käy kiistäminen, etteikö italialaistallin kilpuri olisi heikko, mutta jatkuvat kolarit sekä vauhdin puute tallikaveri Yuki Tsunodaa vastaan eivät herätä luottamusta jo valmiiksi häikäilemättömänä tunnetussa Helmut Markossa.

Marko ilmoitti jo muutama kilpailu sitten, että de Vries marssii heikoilla jäillä. Tuoreessa haastattelussa konkari ilmoittaa, että miehen palkkaus ajopaikalle oli virhe. Marko kertoo myös, että Red Bullin tallipomo Christian Horner oli de Vriesin ajopaikkaa vastaan.

Vaikka AlphaTauri on teoriassa eri talli Red Bullista, on energiajuomajätti keskeisessä roolissa, kun kuskipäätöksiä tehdään.

– Tämä on yleistä meillä. Siihen päätökseen osallistuvat AlphaTaurin sekä Red Bullin johtohahmot, Marko aloitti Inside Line -podcastissa.

– Emme ole yleensä Christianin kanssa eri mieltä, mutta sitäkin tapahtuu. Viimeisin tapaus oli de Vriesin kohdalla. Christian ei ollut vakuuttunut hänen kyvyistä. Näyttää siltä, että hän oli oikeassa. Hän ei ole Nyck de Vries -fani, Marko naurahti.