Sardinian haastava ja tapahtumarikas MM-ralli saatiin päätökseen sunnuntaina alkuiltapäivästä. Voittoon kaasutteli tasaisen vahvasti kaasutellut Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Rallin päätti tuttuun tyyliin Power Stage -erikoiskoe, jossa oli tarjolla lisäpisteitä viidelle nopeimmalle.

Toyotan Kalle Rovanperä lasketteli päätöspätkälle hirmuvedon ja täräytti pohjat. Suurimman osan rallista varmistellut suomalaistykki iski hyökkäysmoodin päälle viimeiselle rypistykselle ja otti täydet viisi lisäpistettä pois kuljeksimasta. Sardiniasta suomalaiselle napsahti fiksulla ajolla kolmas sija muiden virheiden ja epäonnen myötä ja suomalaistähti kasvatti johtoaan MM-sarjassa.

– Ihan hyvä siihen nähden, että oli kauden huonoin viikonloppu. Meni suunnitelmien mukaan ja saatiin hyvät pisteet. Tiimille ja Jonnelle kiitoksia hyvästä viikonlopusta, veisteli MM-kärki rallin maalissa.

Rovanperän johto pistetaulukossa on Sardinian rallin jälkeen tuntuvat 25 pistettä.

Hyundailla vahvan rallin kurvannut Esapekka Lappi nappasi Sardiniasta toisen sijan. Lauantaina vahvasti vielä voittotaistossa ollut Pieksämäen mies varmisteli sunnuntaina kakkospaikkaa, kun tallikaveri Neuville nousi johtoon. Päätöspäivän teesinä oli varmistaa Hyundain kaksoisvoitto.

– Ihan kiva viikonloppu. Tottakai harmittaa, ettei voinut ajaa voitosta, kun Neuville takana, mutta se on vaan hyväksyttävä. Kyllä tämä tästä iloksi vielä muuttuu ja nyt on hyvä putki päällä ja koitetaan jatkaa samaa rataa Keniassa, kommentoi Lappi rallin maalissa.

WRC2-sarjan puolella koettiin vielä uskomatonta draamaa, kun rallia puolella minuutilla johtanut Adrien Fourmaux ajoi pihalle. Tämä nosti Andreas Mikkelsenin luokkavoittoon ja samalla Teemu Suninen nousi toiseksi. Sardinian MM-rallin lopputulokset alla.

Sardinian MM-rallin lopputulokset

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
  3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  4. Elfyn Evans, Toyota
  5. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2)
  6. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai (WRC2)
  7. Kajetan Kajetanowicz, Skoda (WRC2)
  8. Yohan Rossell, Citroën (WRC2)
  9. Mikolaj Marczyk, Skoda (WRC2)
  10. Erik Cais, Skoda (WRC2)