Sardinian MM-rallissa ajettiin koko kilpailun pisin erikoiskoe perjantaina alkuillasta toiseen kertaan. Hirmupätkän nopein oli Toyotan suomalaiskuski Kalle Rovanperä.

Rovanperä ajoi vakuuttavasti perjantain viimeisen puristuksen ja ajoi hurjaa vauhtia lähtöpaikkaansa nähden. Hallitseva mestari sekä MM-sarjan kärkimies kaasutteli muita kovempaa sateen yltyessä ja Rovanperä on tunnetusti elementissään märissä olosuhteissa.

– Yritin puristaa, kun tuli märkää ja mutaista. Ei se huonommaksi muille mene, kun siivosin kaikki lätäköt heidän edestään, sanoi Rovanperä.

Hurjan viimeisen puristuksen myötä Rovanperä nousi rallissa hurjasti ja on nyt jo neljäntenä. Eroa kärkimies Lappiin on perjantain ajopäivän jälkeen 46,1 sekuntia.

LUE PÄIVÄN AIEMMISTA TAPAHTUMISTA TÄSTÄ.

Vahvan iltapäivän ajanut Esapekka Lappi kaasutteli vahvasti myös seitsemännellä ek:lla ja pätki rallia johtaneen Sébastian Ogierin 6,8 sekunnilla. Samalla suomalainen nousi takaisin rallin kärkipaikalle ja ero ranskalaismestariin on nyt hurjat 0,1 sekuntia.

– Ei tarvitse puristaa kovaa, sillä kymmenys on tarpeeksi, vitsaili Lappi maalissa.

Lapin supersuoritusta kuvastaa se, että hän täräytti toiseksi nopeimman ajan rengasrikosta huolimatta.

– Vaikea ja haastava pätkä ja meillä oli rengasrikko takana vasemmalla, joka häiritsi. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa, sanoi rallin johtomies.

Draaman kaartakaan ei puuttunut seiskapätkällä, kun iltapäivällä vaihdelaatikko-ongelmista kärsinyt Pierre-Louis Loubet lipsautti autonsa kömpelön näköisesti ojaan. Ranskalainen oli rallissa hienosti neljäntenä ennen ulosajoaan.

Ralli jatkuu lauantaina kello 09:05 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Sardinian MM-rallin tilanne, EK 7/19

  1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
  2. Sébastien Ogier, Toyota +0,1
  3. Thierry Neuville, Hyundai +18,6
  4. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +46,1
  5. Takamoto Katsuta, Toyota +47,4
  6. Elfyn Evans, Toyota +1:05,6
  7. Ott Tänak, Ford +1:09,8
  8. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +3:48,5
  9. Adrien Fourmaux, Ford +3:54,8
  10. Emil Lindholm, Skoda (WRC2) 4:01,6