Sardinian MM-rallin pitkä ja tapahtumarikas lauantain ajopäivä on saatu pakettiin. Kärkipaikalta yötauolle lähtee Hyundai-tallin Thierry Neuville.

Belgialainen nousi lauantain toiseksi viimeisellä pätkällä kärkeen, kun Sébastien Ogier ajoi ulos ja tallikaveri Esapekka Lappi hiljensi vauhtia tallimääräyksen johdosta. Lauantain viimeisen erikoiskokeen nopein oli rallia johtava Neuville.

Toyotan suomalaissankari Kalle Rovanperä on ajellut rauhallisesti koko päivän välttäen ajovirheitä. Taktiikka on ollut varsin toimiva, kun muiden ongelmien myötä MM-pistekärki on kokonaistilanteessa kolmantena. Päivän viimeisellä lenkillä Rovanperä oli viidenneksi nopein.

– Renkaat ovat aivan sileät. Pääasia, että ollaan maalissa, sillä hirveästi kovempaa ei pääse, sanoi Rovanperä päivän viimeisen pätkän maalissa.

Lapin päivä oli kovaa taistelua kärkipaikasta Ogierin kanssa ennen ranskalaisen ulosajoa. Samalla pätkällä lätkäistiin heti tallimääräys Neuvillen hyväksi, joten sunnuntaista on tulossa Lapin osalta kakkospaikan varmistelua.

– Viimeiset kaksi ja puoli pätkää ovat olleet rankimpia, mitä olen nähnyt. Saimme pidettyä tänään hyvin painetta Sebille ja nyt näyttää tiimin kannalta hyvältä. Nyt on aika ottaa vähän lepiä, jutteli Lappi maalissa.

Sardinian rallin viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna Suomen aikaa kello 08:05 ja ohjelmassa on neljä erikoiskoetta. Rallin kokonaistilanne alla.

Sardinian MM-rallin tilanne, EK 15/19

  1. Thierry Neuville, Hyundai
  2. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +36,4
  3. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +1:50,7
  4. Elfyn Evans, Toyota +5:36,5
  5. Dani Sordo, Hyundai +6:27,9
  6. Adrien Fourmaux, Ford (WRC2) +8:11,7
  7. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +8:37,4
  8. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai (WRC2) +10:46,4
  9. Emil Lindholm & Reeta Hämäläinen, Skoda (WRC2) +11:08,3
  10. Kajetan Kajetanowicz, Skoda (WRC2) +11:40,5