F1-reportteri Will Buxton ihmettelee Max Verstappenin käytöstä viime viikonlopun Azerbaidzhanin GP-viikonlopun aikana.

Hallitseva maailmanmestari hyökkäsi kovin sanoin Mercedes-kuljettaja George Russellin kimppuun lauantaisen sprinttikilpailun jälkeen. Kaksikko väänsi rengas rengasta vasten avauskierroksella sijoituksista ja lopulta pieni osuma oli valmis. Russell ohitti Verstappenin Bakun kolmannessa mutkassa ja hallitsevan mestarin Red Bulliin tuli pientä vahinkoa.

Hollantilainen raivosi tilanteesta tiimiradioon ja jatkoi vouhottamistaan vielä sprinttikilpailun jälkeenkin suoraan Russellille varikolla. Verstappen kutsui brittiä ”kusipääksi” ja vielä myöhemmin ”Prinsessa Georgeksi”.

– Onhan se vähän paksua, että Max Verstappen sanoo jonkin toisen kuljettajan ottavan tarpeettomia riskejä, kommentoi Buxton F1TV:llä.

– Max on koko uransa itse tehnyt uhmakkaita liikkeitä ja ajanut kyynärpäät esillä.

Buxton uskoo Verstappenin turhautumisen johtuvan siitä, että vaikka hollantilainen pitää tiukasta kisaamisesta, ei hän kuitenkaan ole mukavuusalueellaan hänen olleessaan vastaanottavana osapuolena.

– Hän on ajanut kovaa kaikkia vastaan koko uransa ajan, mutta hän ei vaikuta pitävän siitä, että muut ovat häntä vastaan kovia. Etenkään silloin, kun hän ajaa maailmanmestaruudesta, sanoi Buxton.

Verstappen sijoittui lauantain sprintissä kolmanneksi ja pääkilpailussa sunnuntaina toiseksi. Tallikaveri Sergio Perez onnistui kirimään hollantilaisen MM-johtoa ja ero kutistui Bakussa kuuteen pisteeseen. Kausi jatkuu jo ensi viikonloppuna Miamissa.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas kertoi syyn surkealle kisavauhdilleen – ”Ei siinä oikein voi tehdä mitään”