F1-sarja teki keskiviikkona päätöksen olla ajamatta Emilia-Romagnan GP:tä tulevana viikonloppuna pitkään jatkuneiden rankkasateiden sekä tulvien takia.

Kilpailun ajamista myöhemmin tällä kaudella ei suljettu täysin pois, mutta loppukauden kisakalenteria tutkiessa lienee lähes mahdotonta, että Imolassa nähtäisiin F1-kilpailu tällä kaudella.

Hektinen kesä-heinäkuu on heti poissa pelistä ja ennen kesätaukoa olisi vain yksi viikonloppu, joka voisi edes teoriassa olla mahdollista. 14.-16. heinäkuuta olisi vapaa slotti, mutta se tarkoittaisi viittä kisaviikonloppua peräkkäin, joka on eittämättä kaikille liikaa.

Viime kaudella Valtteri Bottas pääsi paahtamaan Imolassa muiden kuskien ohella. Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.
Kuva: Getty Images

Kesätauon lyhentäminen viikolla on myös poissuljettu vaihtoehto, sillä tallien työntekijät ovat jo aikaa sitten lyöneet lomasuunnitelmansa lukkoon, eikä heillä muutenkaan vuodessa ole liikaa vapaa-aikaa. Tämä taas takaa sen, ettei Imolassa nähdä formuloita ainakaan ennen elokuun loppua.

Suora lykkäys ensi kaudelle?

Looginen vaihtoehto olisi myös yhdistää perättäisinä kisoina syksyn toinen Italiassa ajettava Monzan osakilpailu Imolan kanssa. Tosin tässäkin olisi esteenä jälleen kisat viitenä perättäisenä viikonloppuna.

Yllä olevat esimerkit osoittavat, että F1-kisoja on runsaasti kisakalenterissa ja jopa liikaa jo, sillä vaikuttaa siltä, ettei Imolassa ajamiselle löydy mitenkään sopivaa paikkaa loppukauden kalenterista. Aikataulullisesti marraskuussa saattaisi olla mahdollista, mutta tässä vaiheessa Italiassa alkaa olla jo liian kylmä kurvailla F1-autoilla, eikä hyppiminen Eurooppaan ole logistisesti järkevää.

Emilia-Romagnan GP:n perumisen myötä seuraava osakilpailu ajetaan 26.-28.5. Monacon legendaarisella katuradalla.