Alfa Romeon Valtteri Bottas sijoittui sunnuntaisessa Monacon GP:ssä sijalle 11. Suomalainen onnistui napsimaan muutaman sijan, hänen startatessaan kilpailuun ruudusta 15.

Olosuhteet olivat hurjat kesken kilpailun alkaneen sateen takia. Myös Bottas myönsi suoraan ahtaan katuradan haasteet märällä kelillä ja pistesija jäi lopulta vain yhden sijan päähän.

– Ei ollut kyllä helppo kisa. Ei tullut keskeytyksiä, ettei sitä kautta saatu apuja, eikä ole tietenkään helppoa nousta. Muutama sija kuitenkin saatiin, mikä on mun mielestä näissä olosuhteissa ja tällä radalla ihan hyvä, kertasi Bottas kilpailuaan Viaplaylle.

Bottas näki ajaneen maksimituloksen, eikä paukut riittänyt vain enempään. Varikkopysähdys tosin olisi voinut mennä paremminkin ja tässä kohtaa kilpailua suomalaisella valui aikaa hukkaan, sillä pysähdys oli kuitenkin hyvin ajoitettu.

– Oikean puolen renkaiden vaihto meni jotenkin hitaasti. En tiedä tarkalleen, että mitä siinä tapahtui, mutta harmi homma, kun meni tärkeitä sekunteja hukkaan, jatkaa Bottas.

Useat kuskit kolistelivat kaiteita liukkaassa katurännissä, mutta Bottas selvisi tästä kuitenkin ehjin nahoin, vaikka helppoa se ei ollut.

– Paikka paikoin oli kyllä tosi liukasta ja pidon ennustaminen ei ollut helppoa, mutta onneksi pysyttiin kaiteiden välissä, sanoi suomalaiskuljettaja.

Monien tiimien oli tarkoitus tuoda jo viikko sitten peruttuun Imolan osakilpailuun isoja päivityksiä, kuten myös Alfa Romeon. Täten myös sveitsiläistiimi pääsi lyömään uutta palikkaa kiinni vasta Monacossa ja tuntuma oli Bottaksen mukaan positiivinen.

Monacossa kerätyn datan- sekä kuskin fiiliksen mukaan päivitysosat paransivat vauhtia ja tuntumaa. Viikon päästä Barcelonassa nähdään toden teolla jälleen tallien nykyiset voimasuhteet.