Australian GP jatkui Alex Albonin hurjan ulosajon jälkeen Alber Parkilla. Itse lähtö sujui mutkitta, mutta valmistelukierros oli kaikkea muuta kuin turvallinen.

Kilpailun johtaja Lewis Hamilton päätti viilentää koko katraan renkaat ajaen lähes kävelyvauhtia rataa läpi turva-auton perässä. Säännön mukaan johtajan ero turva-autoon ei saa olla 10 autonmittaa pidempää, mutta Hamiltonin kohdalla ero oli lähes puoli rataa.

Tämä johti pelottaviin tilanteisiin joukon takapäässä. Juuri mutkasta tulleet kuskit eivät nähneet hidastavia kuskeja, joten vauhtia riitti. Nyck de Vries, Sergio Perez sekä Kevin Magnussen oli ajaa rajusti muita autoja perään jättäen jälkeen hurjaa jälkeä. Onneksi vahingoilta selvittiin.

Itse lähtö sujui jälleen heikosti MM-johtaja Max Verstappenilta. Hollantilainen oli menettää paikkansa hyökkäävälle Fernando Alonsolle, mutta onnistui pitämään paikkansa. Kierroksella 13 Verstappen ohitti kilpailua johtaneen Hamiltonin repien kolmessa mutkassa peräti kahden sekunnin eron.

Valtteri Bottaken kilpailu on heikossa jamassa. Vauhtia ei vain ole ja suomalainen on koko joukon viimeisenä.