Alpinen Bakun kisaviikonloppu alkoi katastrofaalisesti perjantain harjoituksissa.

Pierre Gaslyn kilpuri syttyi tuleen harjoitusten alkupuolella, jättäen miehen auton radalle odottamaan noutoa. Myöhemmin Gaslyn tallikaveri Esteban Ocon kärsi niin ikään ongelmasta, pakottaen hänet keskeyttämään harjoituksen.

Rataraporttien mukaan Gaslyn autoa ei ole saatu vieläkään varikolle tutkittavaksi. Tämä on huono uutinen ranskalaistallille, sillä sprinttiviikonlopusta johtuen aika-ajot ajetaan jo perjantaina, vain parin tunnin päästä.

Vielä ei ole tietoa kuinka vakava Gaslyn ongelma oli. Myös Oconin autoa korjantaan para-aikaa.

Bakussa testataan uutta sprinttiformaattia. Perjantain aika-ajot määräävät lähtöjärjestyksen sunnuntaille. Huomenna puolestaan ajetaan lyhyempi aika-ajo, joka määrittää lähtöjärjestyksen sprinttiin.