Entinen F1-kuljettaja sekä nykyisin asiantuntijana kuninkuusluokan lähetyksissä toimiva Anthony Davidson kertoo, ettei Red Bull vielä kärsi heidän rajatusta ajastaan tuulitunnelitestauksen kanssa.

Britti kuitenkin valaa uskoa ja toivoa F1-sarjan mielenkiinnon kannalta, sillä hän uskoo muiden saavan myöhemmin kaudella runsaasti kiinni, kun energiajuomatallissa ei enää pystytä koko kauden mitalla kenties uusia aerodynaamisia ratkaisuja testaamaan.

Red Bullille napsahti kuluvalle kaudelle jo valmiiksi uusien sääntöjen myötä vähemmän tuulitunneliaikaa voitettuaan viime kaudella valmistajien mestaruuden, jonka lisäksi heiltä napsittiin vielä 10 prosenttia extraa pois budjettikaton ylityttyä kaudella 2021.

Suurimmaksi Red Bullin kirijäksi Davidson nostaa vakuuttavan hyppäyksen tehneen Aston Martinin. Brittitallissa ollaan tehty hurjaa kehitystyötä viime kauden jälkeen ja ex-kuski uskookin heillä olevan vielä useita kymmenyksiä, ellei jopa yli sekuntia kilpuristaan revittävänä. Tämä ollaan hänen mukaansa huomattu myös Red Bull -leirissä.

– Ei se vielä (testirajoitus) vaikuta. Aston Martinilla on 60-70 prosenttia enemmän tuulitunneli käytössä kuin Red Bullilla. Se on valtava määrä, kommentoi Davidson Evening Standardille.

– Tästä Red Bullilla ollaan eniten huolissaan, sillä heille ollaan vetämässä käsijarrua kehitystyön suhteen.

– Asiat muuttuvat nopeasti F1:ssä. Aston Martin on kaksi sekuntia nopeampi kuin viime kaudella ja jos he löytävät vielä sekunnin, niin he ovat Red Bullin tasolla, povaa Davidson.

LUE MYÖS: Sergio Perez salamyhkäisenä erikoisesta ulosajostaan – ”Vaikeaa kisata näin”