Ferrarin avausviikonloppu Bahrainissa oli totaalinen floppi, kun Charles Leclercin kilpailu päättyi moottoriongelmien takia keskeytykseen, eikä Carlos Sainzille jäänyt neljättä sijaa kummempaa käteen.

Italialaistallin yllätti tekniset ongelmat ja etenkin runsas rengaskuluma verrattuna pahimpiin kilpailijoihinsa. Ferrari teki varotoimenpiteenä Leclercin voimayksikköön muutoksia ennen sunnuntain kilpailua, mutta Maranellon orin laukkaaminen jäi silti lyhyeen.

F1-toimittaja Giuliano Duchessan mukaan Leclercin keskeytyksen syynä oli hajonnut energiavarasto voimayksikössä. Kaiken kukkuraksi juuri samainen elementti vaihdettiin monacolaisen autoon ennen kisaa, eikä kilpailussa vahingoittunutta energiavarastoa pysty korjaamaan.

Näin ollen Leclerc joutuu välittömästi totisen rangaistusuhan alle, sillä koko kaudelle energiavarastoja oltiin sääntökirjaan merkitty kokonaiset kaksi kappaletta.

LUE MYÖS: Epäluotettava ja hidas – Charles Leclerc murtuneena katastrofin johdosta: ”Jäimme sekunnin kierroksella”