Espanjan Barcelonassa sijaitsevaan Circuit de Catalunyaan tehdään jo tämän kauden kisaan merkittävä muutos.

Radan loppuosan viimeinen shikaani jätetään tänä vuonna ajamatta, joten kierros päättyy samaan tyyliin kuin vuosia takaperin. Barcelonan rataa muutettiin kaudeksi 2007 lisäämällä hidasvauhtinen osuus haipakan loppuosuuden tilalle.

Muutoksen toivotaan helpottavan ohittamista radalla, jossa ollaan nähty vuosien saatossa lukuisia tapahtumaköyhiä kilpailuja ohittamisen vaikeudesta johtuen. Shikaanin ajamatta jättämisestä ollaan keskusteltu jo vuosia ja vihdoin asia saatiin tapahtumaan. Autojen toivotaan ja uskotaan pystyvän seuraamaan toisiaan kovavauhtisista mutkista huolimatta pääsuoralle kohti ohitusyrityksiä.

Muutosta varten radan vauhdikkasta loppuosaa varten on pitänyt leventää turva-alueita sekä vahvistaa turvavalleja. Shikaania ei poisteta, sillä virallisesti rataan on nyt ratifioitu rataprofiili shikaanilla tai ilman muita luokkia varten.

Espanjan GP on kisakalenterin kahdeksas osakilpailu, joka ajetaan 2.-4.6.

LUE MYÖS: Lewis Hamilton FIA:n uudesta säännöstä: ”Mikään ei muutu”