Seitsenkertaisen maailmanmestari Lewis Hamiltonin sopimus Mercedeksen kanssa päättyy kauteen 2023. Vuodesta 2007 asti kuninkuusluokassa kilpaillut Hamilton on toistaiseksi vailla jatkosopimusta.

Hamiltonin viime kausi oli hänen uransa vaikein. Britti joutui Mercedeksen koekaniiniksi, kehittäen tallin W13-kilpuria. Hamilton jäi ensi kertaa urallaan ilman voittoa kauden aikana. 38-vuotias ei ole kuitenkaan ilmaissut halua lopettaa kilpailemista.

Sportune-julkaisun mukaan Mercedes on valmis tarjoamaan hurjan summan Hamiltonin jatkon varmistamiseksi. Tällä hetkellä Hamilton tienaa noin 40 miljoonaa puntaa kaudessa. Määrä on sama kuin hallitseva maailmanmestari Max Verstappenilla.

Saksalaistalli on kuitenkin valmis maksamaan peräti 62 miljoonaa puntaa Hamiltonille seuraavan kahden kauden aikana. Kyseinen vuosipalkka tekisi britistä yhden kauden palkkakuninkaan F1-sarjan historiassa. Neuvotteluiden on määrä jatkua lähempänä talvitestejä