Rallikauden avaavan Monte Carlon MM-rallin pitkä toinen ajopäivä on saatu pakettiin. Rallin johdossa rullaa edelleen Toyotalla joitakin kisoja tällä kaudella ajava kahdeksankertainen maailmanmestari Sebastien Ogier.

Monten lauantai on haastanut kuskeja tänä vuonna hieman normaalia vähemmän, sillä olosuhteet ovat olleet varsin hyvät ja ennen kaikkea kuivat. Aamupäivän dramaattisimmat tapahtumat sekä purkituksen näet tästä.

Päivän viimeinen erikoiskoe ajettiin torstain tyyliin pilkkopimeässä. Pätkän vauhdikkain oli hurjat pohjat täräyttänyt maailmanmestari Kalle Rovanperä. Suomalainen pätki toiseksi ripeintä vauhtia pitäneen Thierry Neuvillen lähes seitsemällä sekunnilla. Ogierin johtoa suomalainen kavensi noin kymmenellä sekunnilla ja ero ranskalaiseen on enää 16 sekuntia, kun sunnuntain pätkät ovat jäljellä.

Ranskalaismestari kertoi edelleen omien sanojensa mukaan ajaneen säästellen sekä varovasti rengasrikkojen välttämiseksi.

Hyundain Esapekka Lappi koki aiemmin lauantaina rengasrikon ja jatkaa pisteiden metsästystään edelleen kahdeksantena. Lappi osoitti jo jopa hieman tyytyväisyyttä autonsa käytöksestä, sillä Pieksämäen mies on ollut tyytymätön säätöihin. Viimeisestä pätkästä selvittiin onneksi pienestä nuottivirheestä huolimatta.

– Tämä on ollut hyvä päivä ja auto sopii minulle nyt paljon paremmin. Ei vielä kuitenkaan huippuaikoja, mutta olemme jo samalla vuosikalenterilla, heitti Lappi.

Sunnuntaina Montessa on ohjelmassa enää neljä erikoiskoetta, joista ensimmäinen starttaa klo 08:57 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanteen näet alta.

Monte Carlon MM-ralli, tilanne ek 14/18

  1. Sebastien Ogier, Toyota
  2. Kalle Rovanperä, Toyota +16,0
  3. Thierry Neuville, Hyundai +32,0
  4. Elfyn Evans, Toyota +56,5
  5. Ott Tänak, Ford +1:37,3
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +2:15,7
  7. Daniel Sordo, Hyundai +3:08,8
  8. Esapekka Lappi, Hyundai +3:11,4
  9. Nikolai Grjazin, Skoda (WRC2) +8:06,1
  10. Yohan Rossel, Citroen (WRC2) +8:21,3