Monte Carlon MM-ralli on jatkunut lauantaina jo kolmen erikoiskokeen verran. Kärjessä kaasuttelee edelleen Toyotan ranskalaiskonkari Sebastien Ogier.

Hallitseva maailmanmestari Kalle Rovanperä on ajanut lauantaina erinomaisesti täräyttäen kahdelle pätkälle pohja-ajan. EK 11:llä Rovanperä nipisti 4,6 sekuntia Ogieria kiinni ja kaksikon ero on nyt tasan puoli minuuttia.

– Hieno aamu. Rengas luisti jatkuvasti, mutta silti ihan ookoo-aika, sanoi Rovanperä.

Lauantai on sujunut kuumimman kärjen osalta ilman suurempaa draamaa, vaikkakin Ott Tänak on saanut kokea Ford Puman tutuksi tulleet lastentaudit. Virolaiskuljettajalta hajosi kymmenennellä ek:lla ohjaustehostin ja Tänak putosi viidenneksi. Kauden 2019 maailmanmestari teki kuitenkin onnistuneita korjaustemppuja siirtymällä ja sai tehostajan toimimaan osittain.

– Ohjaustehostin toimii osittain ja autoa pystyy nyt ajaa, kommentoi Tänak ek 11:n maalissa.

M-Sportin toinen kuljettaja Pierre-Louis Loubet ei ollut yhtä onnekas kuin tallikaverinsa, kun ranskalainen kärsi lähes koko perjantain samasta viasta, joka saatiin kuntoon vasta lauantaille. Loubet ei kuitenkaan ehtinyt kauaa nauttia kevyemmästä ohjauksesta, kun hän täräytti pihalle päivän avauspätkällä.

Hyundain Esapekka Lappi on pitänyt hieman pirteämpää kyytiä kuin perjantaina, mutta on edelleen rallin kokonaistilanteessa kahdeksantena. Pieksämäkeläinen kamppailee edelleen autonsa säätöjen kanssa, mutta hyviä pisteitä on edelleen tarjolla.

– Aika sairaalta tuntuu. Muutimme taas autoa, mutta nyt taisi mennä vähän huonompaan suuntaan, totesi suomalainen.

Lauantaina on luvassa vielä kolme pätkää, joista seuraava starttaa klo 15:31 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanteen näet alta.

Monte Carlon MM-ralli, tilanne ek 11/18

  1. Sebastien Ogier, Toyota
  2. Kalle Rovanperä, Toyota +30,0
  3. Thierry Neuville, Hyundai +42,4
  4. Elfyn Evans, Toyota +1:00,8
  5. Ott Tänak, Ford +1:12,1
  6. Takamoto Katsuta, Toyota +1:59,5
  7. Daniel Sordo, Hyundai +2:19,9
  8. Esapekka Lappi, Hyundai +2:24,4
  9. Nikolai Gryazin, Skoda (WRC2) +5:44,1
  10. Yohan Rossel, Citroen (WRC2) +6:27,6