F1-sarja löi kauden 2023 kisakalenterin lukkoon vihdoin ja viimein tiistaina.

Samalla varmistui, että tulevalla kaudella ajetaan 24 osakilpailun sijaan yksi kilpailu vähemmän, kun Kiinan GP:n tippuminen tänäkin vuonna vahvistettiin.

Kiinassa höllennettiin koronarajoituksia tammikuun alussa, mutta siltikään kilpailua ei saada järjestymään. Näin ollen huhtikuulle jää nyt kolmen viikon mittainen tauko kisoista, sillä korvaavaa kilpailua ei onnistuttu sumplimaan.

Merkittävimmät muutokset viime kauden kalenteriin lienevät Ranskan putoaminen kalenterista, siinä missä kaudella 2021 ensi kertaa ajettu Qatarin GP tekee paluun. Uutena näyttämönä nähdään Las Vegasin osakilpailu.

Kiinan putoamisella on myös merkittävä vaikutus sääntökirjaan, sillä alunperin 24 kilpailun mittaisella kaudella vaihdelaatikoiden määrä oli rajoitettu viiteen. Kavennetun kalenterin johdosta käytössä on vain neljä vaihdelaatikkoa viiden sijaan.

Koko kauden 2023 kisakalenterin näet tästä!