Rallin MM-sarjan kauden 2019 maailmanmestari Ott Tänak jatkaa rallin MM-sarjassa M-Sportin tallissa Fordin ohjaimissa. Tiimi julkisti ensi kauden kattavan sopimuksen keskiviikkona.

Näin ollen virolaiskuljettaja palaa uransa alkuajoilta tuttuihin maisemiin, sillä juuri M-Sport antoi hänelle aikoinaan mahdollisuuden rallin MM-sarjassa ensimmäisen kerran vuonna 2011.

Tänak on M-Sportin ensimmäinen vahvistettu kuljettaja ensi kaudelle ja kartanlukijana hänen kanssaan jatkaa edelleen vanha tuttu Martin Järveoja.

– M-Sport on paikka, joka kasvatti minut kuljettajaksi opettaen kovia läksyjä tullessani huipputason kuljettajaksi. Maailmanmestaruuden voitettuani, en ole kyennyt puolustamaan titteliä, enkä saa rauhaa itseni kanssa, ennen kuin pystyn siihen, kommentoi Tänak rallin MM-sarjan virallisilla sivuilla.

Tänak hyppäsi Toyotalla voitetun mestaruutensa jälkeen Hyundaille, eikä onnistunut kolmen kauden aikana korealaisvalmistajan autolla voittamaan uudestaan maailmanmestaruutta. Viimeisimmällä Hyundai-kaudellaan hän sijoittui Toyotan Kalle Rovanperän jälkeen loppupisteissä toiseksi.

M-Sportin odotukset ovat Tänakin palkkaamisen myötä korkealla ja tallin omistaja Malcolm Wilson puhuu jopa mestaruudesta haastamisesta. Virolaiskuljettaja on ehtinyt jo testata Ford Puma Rally 1 -menopeliä.

– Hänen alustavan palautteensa myötä olemme luottavaisia, että voimme haastaa maailmanmestaruudesta 2023, kommentoi Wilson.