Autojätti Audi tiedotti keskiviikkona valinneensa yhteistyökumppanikseen Sauberin kaudeksi 2026.

Saksalaisvalmistaja ilmoitti jo elokuussa liittyvänsä moottoritoimittajan roolissa sarjaan, mutta talli ei ollut vielä varmistunut, vaikka Sauberista olikin jo vahvoja huhupuheita. Sauberia osattiin odottaa Alfa Romeon ilmoitettua vetäytyvänsä Sauber-yhteistyöstä ensi kauden päätteeksi.

Valtteri Bottaksenkin tätä nykyä edustama talli käyttää ennen kauden 2026 Audin tuloa ja uusia moottorisääntöjä edelleen Ferrarin voimanlähteitä.

Audi aikoo kehittää voimanlähteet heidän omalla tehtaallaan Saksan Neuburgissa, 250 kilometrin päässä Sauberin omasta tehtaasta, missä he rakentavat edelleen kilpurinsa.

Sveitsiläistallilla on pitkät perinteet vastaavasta järjestelystä. He toimivat BMW:n moottorialustoina kausina 2006-09, sekä saapuessaan Mercedeksen moottoreilla kuninkuusluokkaan vuonna 1993. Asiat eivät lopulta edenneet Mercedeksen kanssa samaan pisteeseen, vaikka he niittivätkin yhdessä menestystä urheiluautopuolella.

Audilla on pitkät ja runsaasti menestystäkin niittäneet perinteet moottoriurheilun saralla.