F1-sarjan ympärillä alkoi vellomaan yksi viime vuosien suurimmista kohuista. Usea moottoriurheilujulkaisu raportoi kahden F1-tallin ylittäneen viime kauden asettaman budjetin, toinen reilusti. Kyseiset tallit ovat Aston Martin sekä kuskien mestaruuden voittanut Red Bull.

FIA:n on määrä julkistaa viime kauden tilinpäätökset ensi viikolla. Tällöin myös mahdolliset ylitykset tulevat koko kansan tietoon.

Rangaistuksena ylityksestä voi tulla sakkoja, mutta yli viiden prosentin ylityksissä valmistaja voidaan diskata yhdestä tai useammasta kilpailusta. Myös tallin tulevaisuuden pisteitä tai kehitystä voidaan rajoittaa.

Kansainvälinen autoliitto FIA joutui puuttumaan huhumyllyyn perjantai-iltana. Useiden tallien päälliköt ovat puhuneet erityisesti Red Bullin mahdollisesta ylityksestä avoimesti. Yksi näistä on Ferrarin kilpailujohtaja Laurent Mekies.

– Ei ole mikään salaisuus, että kaksi tallia ovat rikkoneet budjettirajoituksia viime kaudella, toinen selvästi ja toinen pienemmässä määrin. Tämä on mielestämme hyvin vakava tilanne, ja odotamme FIA:n käyttäytyvän tilanteen mukaisesti, Mekies kommentoi Sky Italialle.

FIA julkisti tiedotteen asiasta myöhään perjantaina. Siinä autoliitto pyytää spekuloinnin lopettamista, sillä tutkinta on vielä kesken.

– FIA noteeraa suuren määrän turhaa spekulaatiota sekä arvailuja budjettikattoon liittyen. Haluamme painottaa tutkimuksen olevan vielä kesken, emmekä aio osallistua ulkoiseen keskusteluun.