Sky Sportsin pitkäaikainen F1-asiantuntija ja entinen kuljettaja Martin Brundle uskoo, että FIA on valmis menemään pitkälle Red Bullin budjettikattorikkomuksen kanssa.

FIA kertoi alkuviikosta, että Red Bull on rikkonut budjettikattoa kaudella 2021. Yksi mahdollisista rangaistuksista on kuljettajien ja valmistajien MM-pisteiden vähentäminen.

Brundle uskoo, että FIA on valmis järeisiin toimiin, jotta jatkossa tallit noudattavat budjettikattoa. Brundle perustelee näkemystään sillä, että viiden prosentin rikkomus, johon Red Bull on syyllistynyt, on antanut merkittävää etua tallille.

– Minusta tuntuu hullulta, että pieneksi rikkomukseksi katsotaan kaikki viiteen prosenttiin saakka, mikä tarkoittaa 7 miljoonan ylikulutusta. Sillä saa valtaisan päivityspaketin autoon, Brundle sanoi Sky Sportsilla Amy Drivenin aamuohjelmassa.

– Oletan siis, että FIA:n on puututtava rajulla kädellä pieniinkin rikkomuksiin. Onko heillä halua puuttua pisteisiin ja puuttuvatko he kuljettajien ja valmistajien pisteisiin?

Max Verstappen voitti Red Bullilla viime vuonna maailmanmestaruuden niukalla erolla ennen Mercedeksen Lewis Hamiltonia. Pistevähennys johtaisi lähes varmasti maailmanmestaruuden menettämiseen.