Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner otti ensimmäistä kertaa julkisesti kantaa tallinsa budjettirikkeeseen.

Kansainvälinen autoliitto FIA julkisti kauden 2021 budjettilaskelmat muutama viikko sitten. Red Bull todettiin ylittäneen budjettikaton ainoana tallina F1-sarjassa. Talli itse kuitenkin kiistää ylityksen. Osapuolet neuvottelevat mahdollisesta ratkaisusta.

Red Bullin kilpailijat ovat puhuneet kovasanaisesti rajujen rangaistusten puolesta. McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kirjoitti kovasanaisen kirjeen vaatien kovia seurauksia energiajuomajätille.

Amerikkalainen joutui istumaan Hornerin vieressä, kun tämä kommentoi tapahtumia. Hornerin mukaan huijasyytökset ovat vaarallisia, ja ovat vaikuttaneet tallin työntekijöiden perheisiin.

– On todella ikävää, miten kilpailijamme kutsuvat meitä huijareiksi. Totta puhuen se on shokeeraavaa, miten toinen talli voi laukoa tällaisia asioita ilman mitään todisteita, Horner kommentoi.

– Tämä aiheuttaa käsittämätöntä vahinkoa brändillemme, kuskeillemme sekä kumppaneillemme. Painotamme mielenterveyden tärkeyttä, mutta sitten meille tehdään näin. Työntekijöidemme lapsia kiusataan kouluissa tästä syystä.

Red Bullin sekä FIA:n neuvottelut jatkuvat ensi viikolla.