Red Bull -organisaation neuvonantaja Helmut Marko paljasti F1-toimittaja Chris Medlandille, että energiajuomajätin sisartalli AlphaTauri on solminut sopimuksen IndyCar-kuski Colton Hertan kanssa.

Sarjan historian nuorinta voittajaa on huhuttu kuninkuusluokkaan viime vuodet. Hän pääsi testaamaan McLarenin viime kauden kilpuria testeissä aiemmin tänä vuonna. Nyt Herta on kuitenkin liittymässä Red Bullin leiriin.

Hertan liittymisen tiellä on kuitenkin iso ongelma. Hänellä ei ole kasassa vaadittavaa superlisenssipistemäärää, joka vaaditaan F1-sarjaan.

Markon mukaan siirto voi tapahtua vain, jos moottoriurheiluliitto FIA antaa erikoisluvan Hertalle ajaa ilman superlisenssiä. Herta ei ole mukana tämän kauden mestaruustaistossa, joten lisäpisteitä ei ole luvassa. IndyCar ei muutenkaan oli kovin suotuisa lähde superlisenssipisteille.

Osat tallipäälliköistä ovat ilmoittaneet vastustavansa sitä, että jenkkikuskille myönnettäisiin erikoislupa. Hertan tieltä lähtisi Pierre Gasly. Ranskalainen matkaa Alpinelle Fernando Alonson paikalle.