Red Bullin Max Verstappen on jo käytännössä varma Formula 1:n maailmanmestari tälle vuodelle. Hollantilainen voi varmistaa mestaruutensa jo tulevana viikonloppuna Singaporessa.

Verstappen varmistaa mestaruutensa kahdella eri skenaariolla, mutta molemmissa hallitsevan mestarin on voitettava kilpailu.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa Verstappenin täytyy voittaa kilpailu Ferrarin Charles Leclercin sijoittuessa yhdeksänneksi tai huonommin, ja hollantilaisen tallikaverin Sergio Perezin on jäätävä vähintään neljänneksi ilman nopeinta kierrosaikaa.

Mikäli Verstappen voittaa kilpailun ja ajaa myös kisan nopeimman kierroksen, Leclercin on jäätävä vähintään kahdeksanneksi. Tässä vaihtoehdossa riittää, että Perez sijoittuu parhaimmillaan neljänneksi.

Singaporen GP:n jälkeen kautta on ajamatta vielä viisi kilpailua. Michael Schumacher pitää vyöllään ennätystä aikaisimmasta mestaruudesta, kun saksalainen voitti kaudella 2002 mestaruuden siten, että kautta oli jäljellä vielä kuusi kilpailua.