Italian GP:n kolmannet vapaat harjoitukset on ajettu Monzassa. Session nopein oli MM-sarjan ylivoimainen kärkimies, Red Bullin Max Verstappen.

Aika-ajoista on viimeisen treenin perusteella tulossa Verstappenin juhlaa, sillä ero toiseksi nopeimpaan aikaan yltäneeseen, Ferrarin Charles Leclerciin ero venähti noin kolmeen ja puoleen kymmenykseen (+0,347).

Kolmanneksi sijoittunut Sergio Perez jäi kärkiajan ajaneesta tallikaveristaan noin kuusi kymmenystä (+0,596). Neljänneksi ehti Carlos Sainz toisella Ferrarillaan ja viiden kärjen täytti Alpinen Fernando Alonso.

Kuljettajat hakivat tuttuun tapaan vielä viimeisiä säätöjä kohdilleen ennen klo 17:00 Suomen aikaan käynnistyviä aika-ajoja. Kolmanteen treeniin nähtiin kuskinvaihdos, kun Williams-tallin Alex Albonilla todettiin umpilisäkkeen tulehdus.

Brittikuljettajan tilalle napattiin kolmen tallin väreissä kuluvalla kaudella ykköstreenejä kurvaillut Nyck de Vries, joka väläytti välittömästi osaamistaan. Hollantilainen täräytti lähes tasa-ajan tallikaveriinsa Nicholas Latifiin verraten.

Alfa Romeon Valtteri Bottas keräsi toiseksi eniten kierroksia (26) ja nopein aika riitti sijaan 16. Ero kärkeen venähti noin 1,7 sekuntiin. Koko kolmannen harjoituksen tuloslistan näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
🏁 END OF FP3 🏁

It's Max Verstappen who ends the session fastest

#ItalianGP #F1