F1-sarjan kuskispekulaatiot pyörivät tällä hetkellä vinhaa vauhtia suuntaan, jos toiseen.

F1-sarjan vallitseva kesätauko polkaistiin käyntiin jättipommilla, kun Alpinella ajava Fernando Alonso ilmoitti hyppäävänsä Aston Martinille uransa päättävän Sebastian Vettelin tilalle ensi kaudesta alkaen.

Tämän jälkeen nähtiin vieläkin yllätyksellisempiä uutisia, kun Alpine ilmoitti Oscar Piastrin perivän Alonson paikan, jonka jälkeen Piastri kuitenkin ilmoitti, ettei ole allekirjoittanut sopimusta ranskalaistallin kanssa.

Nuoren aussikuskin huhutaan tehneen diilin McLarenin kanssa, joten näin ollen McLaren yrittäisi päästä Daniel Ricciardon viimeisestä sopimusvuodesta eroon. Alpinelle ollaan pyöritelty useita kuljettajia, mutta viime aikaiset tapahtumat ovat vaikuttaneet myös häntäpäätalli Williamsin suunnitelmiin, kertoo Reuters.

LUE MYÖS: Alpinen kuskiehdokkaista putosi yksi nimi pois – Jäljelle jää kahden kauppa?

Williamsin aikomuksena olisi ollut ajattaa Piastria pari seuraavaa kautta siinä tapauksessa, mikäli Alonso olisi jatkanut Alpinella, joka oli alunperin todennäköisin vaihtoehto. Näin ollen brittitallissa ollaankin jouduttu tiukan pohdinnan alle.

Alex Albonin monivuotinen jatkosopimus julkistettiin viime viikolla, joten tiimin toinen kisakuskin pesti on vielä auki. Nicholas Latifin sopimus on kuluvan kauden lopussa katkolla, eikä kanadalaisen suoritukset ole vakuuttaneet. Talliin täksi kaudeksi tullut Albon on ollut jatkuvasti Latifia nopeampi, eikä suuren rahapussin tuomalla kanadalaisella ole kasassa ainuttakaan MM-pistettä.

Latifin tilalle ollaan spekuloitu F2-sarjassa ajavaa Logan Sargeantia, joka on Williamsin kuskiakatemian kasvatti. 21-vuotias amerikkalainen majailee tällä hetkellä pistetaulukossa kolmantena ja tarvitsee sijoittumisen vähintään viiden parhaan joukkoon turvatakseen F1-superlisenssiin vaadittavat pisteet.

Williamsin tallipäällikkö Jost Capito puhui medialle noin kuukausi sitten Sargeantin mahdollisen palkkaamisen olevan riskialtista. Tässä vaiheessa Williamsilla kuitenkin uskottiin jo olevan selkeät suunnitelmat Piastrin nappaamisesta, joten brittitallissa on kova pala purtavaksi toisen kuljettajan osalta.

Williamsille luo myös lisäpainetta vallitseva tilanne, jossa heillä olisi mahdollisuus antaa heidän kuskiakatemian kasvatilleen näytönpaikkaa. Joka tapauksessa Williamsin valinta tulee näyttämään heidän suuntaansa pidemmällä tähtäimellä sekä sitä, kuinka tosissaan he ovat oman nuorten kuljettajien ohjelmansa kanssa.

LUE MYÖS: Valtteri Bottakselta kova paljastus Williams-vuosistaan