Belgian GP on saanut lisäväriä lukuisilla lähtöruuturangaistuksilla. Pitkään listaan lisättiin jälleen yksi nimi, kun Alfa Romeon Zhou Guanyulle vaihdetaan uusi voimayksikkö.

Tällä hetkellä seitsemällä kuljettajalla on niskassaan kasa lähtöruuturangaistuksia. Zhoun lisäksi kauempaa takaa kisaan lähtevät Max Verstappen, Charles Leclerc, Mick Schumacher, Esteban Ocon, Lando Norris sekä Valtteri Bottas.

Rangaistuilla kuljettajilla riittää kuitenkin panoksia aika-ajoon juurikin tästä syystä, että monilla kuskeilla on rangaistuksia niskassaan. Rangaistut kuljettajat ajavat käytännössä toisiaan vastaan kilpaa iltapäivän aika-ajoissa, joten panoksena on se, ketkä yltävät keskikastin huulille ja keiden kohtalo on startata kauempaa.

Tosin F1-toimittaja Tobi Grünerin mukaan Bottaksella on aika-ajoja silmällä pitäen hivenen valoisampi tilanne kuin muilla, sillä hänellä on ”ainoastaan” 15 lähtöruudun rangaistus, joten hän tulee lähtemään kilpailuun sakkoporukan edeltä.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Got info that Guanyu Zhou will also get a new PU today. He will be the 7th driver with a grid penalty. Bottas has only +15 - so he will start ahead of VES, LEC, MSC, OCO, ZHO & NOR (all "back of the grid"). Their order will be determined in qualifying.

#AMuS #F1 #BelgianGP