Itävallassa ajettiin viikonloppuna kauden toinen sprinttiviikonloppu. Max Verstappen juhli sprintin voittoa lauantaina, mutta Ferrarin Charles Leclerc keräsi isomman potin sunnuntaina voitollaan.

SuomiF1-sivusto listasi viikonlopun suurimmat onnistujat ja epäonnistujat.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Guanyu Zhou. Kiinalaiskuljettaja jäi huolestuttavan kauaksi pistesijoista kohtuullisista lähtöasetelmista huolimatta. Zhoun kisavauhti on koko kauden ajan ollut aika heikkoa, ja Valtteri Bottas on pystynyt näyttämään kaapin paikan kisoissa. Jotain kertoo se, että Bottas lähti kisaan varikolta, mutta oli silti yhdestoista ja kolme sijaa kolmannestatoista ruudusta lähteneen Zhoun edellä.

Nooa Ruuth: Valtteri Bottas. Suomalaiskuljettajan otteista puuttuu valitettavan tutun tavalla aggressiivisuus. Alfan vauhti on tasaantunut kauden mittaan, eikä näin tiukassa keskikastissa ole varaa ajaa passiivisesti. Suomalaisen ohitukset tapahtuivat varikkostrategian ja keskeytysten kautta, ainoastaan Albon Williamsilla taipui ratatapahtumissa. Nyt on seuraavan vaiheen aika. Taisteluissa ei voi enää olla ”liian kiltti”.

Eetu Lehtonen: Sergio Perez. Meksikolaisen nollakisa tuli kenties pahimpaan mahdolliseen aikaan. Kolari George Russellin kanssa oli valitettava, mutta ilman perjantain aika-ajojen epäonnistumista hän tuskin olisi ajanut sunnuntaina Mersuja vastaan kilpaa. Mestaruusjuna karkasi, mikäli sellaisesta voidaan Perezin kannalta realistisesti puhuakaan.

FLOP2

Valtteri Bottas harmitteli pistesijan lipeämistä – ”Koitettiin vähän jotain erilaista”

Juuso Koivumäki: Alfa Romeo. Edellisestä neljästä kilpailusta vain kerran pisteille ja Itävallassakaan se ei kovin lähellä ollut, vaikka Valtteri Bottas hienosti taisteli yhdenneksitoista. Tällä hetkellä keskikastin kärkitallit ovat menneet suorituskyvyssä niin paljon eteenpäin, että Alfa Romeo ei ole pysynyt mukana. Täytyy toki ottaa huomioon se, että Itävallan rata sopii varmaankin kaikkein huonoiten juuri Alfa Romeolle.

Nooa Ruuth: Pierre Gasly. Ranskalainen on ollut vain varjo itsestään tällä kaudella. Itselle yksi viime vuosien parhaista kuljettajista on ollut tällä kaudella aneeminen sekä varomaton. Ranskalainen on kolaroinut aivan liian useasti kisoissa. Onko motivaatio kadonnut, kun AlphaTaurilta ei löydy poispääsyä?

Eetu Lehtonen: Alfa Romeo. Sveitsiläistallin suurin huolenaihe on ollut alkukaudella luotettavuus ja sama ralli jatkui Itävallassa, kun Valtteri Bottaksen auto jouduttiin laittamaan kokonaan uusiksi. Sen lisäksi raaka vauhti tuntuu hiipuvan kisa kisalta ja tämän trendin on muututtava loppukaudella, mikäli hyvistä pisteistä aiotaan vielä ajaa kilpaa.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Pierre Gasly. Ranskalaiskuljettaja sortuu virheisiin viikonloppu toisensa jälkeen. Itävallassa ajaminen sai jo surkuhupaisia piirteitä, kun ranskalainen otti kasan rangaistuksia ja unohti vielä kärsiä vielä osan niistä – tästä toki syyttävä sormi myös tallin suuntaan. Viime kauden huippuonnistuja on nähty tällä kaudella vain kolmesti pisteillä. Vaikka autokaan ei parhaasta päästä ole, niin mahdollisuuksia parempaankin olisi ollut.

Sebastian Vettel lyttää Itävallan GP:ssä tapahtuneet lukuisat häirintätapaukset – ”Nämä ihmiset eivät saa päästä enää yhteenkään moottoriurheilutapahtumaan

Nooa Ruuth: Itävallan GP:n fanit. Ei voi muuta sanoa, kun että hyi helvetti. Alkoholilla itsensä läpikastelleet keski-ikäiset perheenisät ovat päättäneet heittää vähän jerryä jokaiselle ohikulkevalle, ketkä eivät muistuta kaljamahallaan samaan alkuasukaslaumaan kuuluvia yksilöitä. F1-sarja kauhistelee somessa, mutta mitään ei taaskaan tehdä asialle. Jokaisen tulisi nyt lukea, kuunnella sekä oikeasti opettaa siitä, mitä Itävallan katsomoalueilla tapahtui. Kenenkään ei tulisi mennä urheilutapahtumaan seuraamaan rakastamaansa lajia, ja saada tällaista kohtelua.

Eetu Lehtonen: AlphaTauri. Italialaistallin palikat tuntuu olevan toden teolla hukassa, eikä kuljettajien omissa suorituksissakaan ole kehumisen aihetta. Toivottavasti autoon lähiaikoina saatavat päivitysosat tuovat AlphaTaurin taas lähemmäs tiukkaa keskikastia.

TOP3

Juuso Koivumäki: Esteban Ocon. Ranskalaiskuljettaja tekee hurjan tasaista jälkeä Alpinella. Vain McLarenin Lando Norris on MM-taistossa Oconin edellä keskikastin kuljettajista. Ranskalainen ajoi Itävallassa tasaisesti ilman urotekoja ja se riitti viidenteen sijaan. Ocon ja Alpine voidaan nähdä tällä kaudella vielä palkintokorokkeella, jos tuuria tulee mukaan.

Nooa Ruuth: Charles Leclerc. Monacolainen palasi voittokantaan vaikean viikonlopun jälkeen. Poljinongelmat olivat kirsikka kakun päällä kaikelle, mitä monacolainen on viime kisoissa kokenut. Valitettavasti Sainzin moottoriongelmat toivat Verstappenin jälleen maaliin toisena, mutta ainakin tämä tulos luo uskoa loppukautta ajatellen. Puolet kauden pisteistä on vielä jaossa.

Eetu Lehtonen: Esteban Ocon. Aika-ajojen viides (Sergio Perezin hylsyn jälkeen), sprintin kuudes ja pääkilpailun viides. Erittäin väkevä viikonloppu ranskalaiskuljettajalta ja Alpinella harvemmin parempaan pystytään. Ocon on lunastanut odotuksia ja ollut yksi alkukauden parhaista kuljettajista.

TOP2

Juuso Koivumäki: Charles Leclerc. Kun kalusto ja taktiikka pelaa, monacolainen tekee aina varmaa tulosta. On tällä hetkellä suoritusvarmuudessa valovuoden tallikaveriaan Carlos Sainzia edellä. Jos Ferrari saa lisää luotettavuutta, loppukautta kohden voidaan nähdä kunnon MM-taisto Leclercin ja Max Verstappen välillä.

Nooa Ruuth: Mercedes. Aika-ajon kolarit unohdettiin nopeasti. Molemmat George Russell sekä Lewis Hamilton ajoivat tasiasesti Russellin kolaria Perezin kanssa lukuunottamatta. Talli on saanut molemmat kuskinsa pisteille yhdeksän kertaa yhdestätoista kilpailusta. Huimaa tasaisuutta.

Mercedekseltä upea tempaus – toi häirintää kokeneen fanin tallinsa tiloihin seuraamaan kilpailua

Eetu Lehtonen: Charles Leclerc. Ferrari-tähdeltä pitkästä aikaa lähestulkoon puhdas viikonloppu ja sillä irtosi tyylikäs voitto sunnuntaina. Ferrari-auton kaasupoljin aiheutti lopussa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, mutta siitä selvittiin mestarillisesti ja monacolainen piti päänsä kylmänä.

TOP1

Juuso Koivumäki: Mick Schumacher. Saksalaiskuski on väläytellyt vauhtia tällä kaudella ja nyt suorituksiin on tullut myös tasaisuutta. Tasaisuuden ja vauhdin lisäksi Schumacher näytti röyhkeyttäänkin Itävallassa. Tätä lisää!

Nooa Ruuth: Mick Schumacher. Saksalaisen kehitys tulee viemään oma aikansa, se tiedettiin. Tällä kaudella jo väläytellyt Schumacher latoi Itävallassa pöytään sellaisen suorituksen, että tulevaisuudesta voidaan olla jo innoissaan. Nyt tasaisuus pitää löytää.

Eetu Lehtonen: Mick Schumacher. Nuori saksalainen alkaa jo näyttämään F1-kuljettajalta. Tasaisuutta on peräänkuulutettu ja Pikku-Schumi paineli toista kertaa peräkkäin hyville pistesijoille. Täydellinen viikonloppu Haas-kuskilta!