F1-komissio kokoontui perjantaina keskustelemaan uusista ehdotetuista muutoksista kuninkuusluokan lähitulevaisuuteen. Suurin päätös koskee F1-sarjan kulukattoa.

140 miljoonan dollarin kulukattoa tullaan korottamaan 3,1 prosenttia tälle kaudelle. Erityisesti suuremmat F1-tallit ovat uhanneet jättää kilpailuja välistä, sillä tallin operointikulut eivät tule pysymään sovitun budjetin rajoihin.

Muutos hyväksyttiin F1-sarjan, FIA:n sekä yhdeksän tallin voimin. Yksi talli vastusti muutosta, mutta vielä ei tiedetä, kuka se oli.

Toinen muutos on FIA:n määräämä uusi tekninen direktiivi, jonka tarkoituksena on rajoittaa autojen pomppimisefektiä. Jokaisen tallin on pakko pysyä tietyn rajan sisällä pomppimisessa. Jokaisen valmistajan tulee muovata autoa niin, että uusi mittausjärjestelmä täydentyy.

Säännön oli määrä astua voimaa kahden viikon päästä Ranskan GP:ssä. Komissio on kuinkin päättänyt viivästyttää säännön voimaanastumisen kesätauon jälkeen Belgian osakilpailuun.

Kokouksessa päätettiin myös kauden 2023 talvitestistä. Talvitestaus järjestetään euroopan ulkopuolella, todennäköisesti Bahrainissa.