Viime vuosina F1-sarjan parhaimmistoon kuulunut Pierre Gasly joutuu arvioimaan tulevaisuuttaan täysin uudestaan. Red Bull -organisaatioon kuuluva ranskalainen ei ole pääsemässä ”ykköstallin” kuljettajaksi ainakaan seuraavaan kahteen vuoteen Sergio Perezin jatkosopimuksen johdosta.

Gasly on puhunut avoimesti aikeistaan etsiä parempaa tilaisuutta muualta, jos ovi Red Bullille ei aukea. Miehen sopimus päättyy tähän kauteen, joten 26-vuotias on vapaa neuvottelemaan muiden tallien kanssa.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko ei kuitenkaan usko, että Gasly tulee löytämään parempaa mahdollisuutta muualta. Markon mukaan yksikään realistinen vaihtoehto ei peittoa AlphaTaurin tarjoamaa tilaisuutta.

– Keskustelin Gaslyn kanssa ennen Perezin sopimuksen julkistamista. Meidän täytyy seurata hänen tilannettaan. Emme tiedä mitä ensi kaudella tapahtuu, Marko aloitti PlanetF1-sivuston haastattelussa.

– Minusta hänellä ei ole parempaa mahdollisuutta tarjolla missään muualla. Jos katsoo organisaatiomme menneisyyttä, niin olemme jokaista tallia parempi tulevaisuuden suunnittelemisessa. Haluamme saada nopeasti selvyyden seuraavista vuosista.

Gasly sai mahdollisuuden Red Bullilla kaudella 2019, mutta menetti paikkansa heikkojen suoritusten jälkeen jo kesätauolla. Tämän jälkeen ranskalainen on napannut kolme palkintosijaa, joista yksi oli voitto.