F1-autojen ”porpoising”-efekti on ollut Kanadan kisaviikonlopun suurin puheenaihe. Viikkojen keskustelun jälkeen FIA päätti puuttua peliin kuskien turvallisuuden parantamiseksi. Autoliitto määräsi uuden teknisen direktiivin, jonka tulisi estää autojen rajua pomppimista tuoden mahdollisesti ongelmia suorituskyvyssä.

FIA:n tekemä sääntömuutos kauden keskellä on aiheuttanut oletetusti kohua F1-talleissa. Erityisesti Red Bull on ollut tyytymätön ratkaisuun. Tallipäällikkö Christian Horner osoittaa syyttävällä sormella Mercedestä ja tallin rajua pomppimista. Britin mukaan kyse ongelmasta, jonka saksalaistalli itse aiheuttaa.

Viime vuosina napit vastakkain useasti olleet Horner sekä Mercedes-pomo Toto Wolff ottivat Daily Mailin mukaan yhteen rajusti tallipäälliköiden kokouksessa Kanadassa. Erityisesti Wolff menetti malttinsa brittikolleegansa kanssa.

– Yksi lähteistä kertoi Toto Wolffin menneen aivan sekaisin. Hänen raivonsa oli kuin Abu Dhabissa viime vuonna, Daily Mail kirjoittaa.

Horner oli heittänyt bensaa liekkeihin syyttäen FIA:ta Mercedeksen suosimisesta. Samalla tuli ilmi RB:n, Ferrarin sekä McLarenin halu protestoida Mercedeksen ylimääräistä pohjan tukipilaria. Talli kuitenkin poisti sen aika-ajoon.

Kokouksen jälkeen Wolff marssi ulos suoraan haastattelupisteelle, missä itävaltalainen haukkui kolleegansa maanrakoon. Wolffin mukaan tallit eivät välitä kuljettajien turvallisuudesta, ainoastaan tuloksista.

Lopulta molemmat Mercedes sekä Red Bull saivat kuljettajan palkintokorokkeelle. Max Verstappen voitti kilpailun ja Lewis Hamilton oli kolmas.

Yuki Tsunoda esitteli Kanadassa yhden kauden erikoisimmista kolareista. Näet videon alta.