MM-kärjessä porskuttava Kalle Rovanperä uskoo tulevan viikonlopun Kenian Safari-rallin tarjoavan kauden toistaiseksi vaikeimman haasteen.

Yli 50 pisteen johdossa Thierry Neuvilleen oleva suomalaiskuski lähtee tavoittelevaan legendaarisessa kilpailussa jo kauden neljättä voittoaan. Helpolla se ei kuitenkaan tule.

Safari-ralli palasi MM-sarjaan viime vuonna. Tällöin Sebastian Ogier taisteli itsensä voittoon ollessaan yhdessä vaiheessa peräti 2 ja puoli minuuttia takamatkalla.

Rovanperä ennustaa vielä vaikeimpia olosuhteita tämän vuoden tapahtumassa.

– Pätkät näyttävät rajummilta kuin viime vuonna. En odottanut ihan noin vaikeita ja rajuja olosuhteita, suomalaiskuski kommentoi Iltalehdelle.

– Juoksuhiekkaa on vielä enemmän kuin viime vuonna. Muutama uusista pätkistä on kokonaan sen peitossa. Lisäksi tiet ovat paljon kivikkoisempia viime vuoteen verrattuna. Olosuhteet näyttävät todella hankalilta.

– Tässä rallissa täytyy olla kärsivällinen. Täytyy yrittää pitää yllä hyvää vauhtia sekä välttää kaikkia ongelmia. Sitten on varmasti korkealla, kuten viime vuonna nähtiin. Vaikka tulee jokin ongelma, silti voi vielä voittaa.

Safari-ralli polkaistaan käyntiin toden teolla perjantaina.