Mercedes nappasi arvokkaita pisteitä Miamin osakilpailussa. Talli sai jälleen molemmat kuskinsa pisteille George Russellin ollessa viides. Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ajoi maaliin aivan tallitoverinsa perässä kuudentena.

Russellin taktiikka toimi paremmin sunnuntaina, joten tuoreemmalla renkaalla ajanut nuorukainen pystyi ohittamaan Hamiltonin lähes mutkitta. Ongelmia aiheutti kuitenkin tuomariston käsky päästää Hamilton takaisin edelle ensimmäisen ohituksen jälkeen.

Mercedes ei halunnut käyttää tallimääräyksiä kaksikon välillä, joten Russell sekä Hamilton saivat taistella viidennestä sijasta vapaasti. Russell ohitti Hamiltonin kertaalleen, mutta tuomariston mielestä liike tapahtui radan ulkopuolella. Mercedes sai käskyn päästää Hamilton takaisin edelle ja näin myös tapahtui.

Russell onnistui kuitenkin nousemaan viidenneksi heti seuraavalla kierroksella.

– FIA:n kanssa ei käyty mitään keskustelua, he vain ilmoittivat, että Hamiltonin pitää päästä takaisin edelle. Minusta näin se pitää ollakkin, Wolff kommentoi RaceFans-sivustolle.

Russell itse oli turhautunut tilanteeseen. 24-vuotias oli varma, että hän saavutti edessä ajavaa Sergio Pereziä.

– Luonnollisesti sinun pitää jättää hiukan enemmän tilaa kun kilpailet tallikaverisi kanssa. Mielestäni kisaaminen oli kuitenkin reilua.

– Olin kuitenkin turhautunut kun minut käskettiin päästämään Lewis takaisin edelle. Olin juuri alkanut saavuttaa edessä ajavia autoja.

Hamilton oli kilpailun jälkeen turhautunut strategiaansa. Brittikuski oli kuitenkin tyytyväinen tallinsa suoritukseen pisteiden valossa.