Edelliset kaksi kilpailua F1-sarjassa voittanut Red Bull on tuntunut nappaavan nopeimman auton tittelin alkukaudella. Talli on kärsinyt teknisistä vioista ensimmäisissä kilpailuissa, mutta itse vauhti on riittänyt voittoon joka kerta, kun Max Verstappen on ruutulipun ohittanut.

Tämä on saanut MM-kilpailija Ferrarin väittämään, että Red Bull olisi polttanut suurimman osan kehitysvaroista jo alkukaudella. Tallit joutuvat sopeutumaan kauden aikana kulukattoon, joten loputon kehitys ei ole mahdollista.

Red Bull -neuvonantaja Helmut Marko kieltää kuitenkin nämä väitteet. Itävaltalaisen mukaan talli on samalla tasolla Ferrarin kanssa.

– Me suunnittelemme päivityksemme etukäteen niin, että auton paino putoaa joka kerta. Valitettavasti emme pääse vieläkään minimipainoon seuraavan päivityksen kanssa, Marko kommentoi Motorsport.comille.

– En usko olevamme eri asemassa palkkakaton kanssa Ferrariin nähden. Varsinkin Carlos Sainzin kolareiden jälkeen. Niiden korjaaminen ei voi olla halpaa.

Ferrari on edelleen johdossa molemmissa MM-taulukoissa. Italialaistalli on omien sanojensa mukaan tuomassa suuremman päivityksen Espanjan osakilpailuun ensi viikolla.