Viaplayn F1-asiantuntija Heikki Kovalainen on tyytyväinen kilpailunjohdon päätökseen viivästyttää Monacon GP:n lähtöä rankkasateen takia.

Katsojien yllätykseksi F1-sarjan kilpailunjohto päätti viivästyttää legendaarisen katukilpailun alkua, vaikka sade oli jo hellittänyt kilpailun normaalilla aloitushetkellä. Lämmittelykierrosta viivästytettiin lopulta noin 15 minuuttia, ennen kuin kuskit pääsivät radalle turva-auton perässä.

Lopulta radalle osui kuitenkin koko päivän rankin saderintama, joka sai radan lähes tulvimaan. Lopulta kilpailunjohto keskeytti koko lähdön ja toi kuskit takaisin varikolle.

Kovalaisen mukaan kilpailunjohto osoitti loistavaa pelisilmää sekä valmistautumista sunnuntai-iltapäivänä. Jos kilpailu olisi aloitettu normaalisti, olisi myöhempi sadekuuro voinut aiheuttaa suurta kaaosta.

– Minäkin tuossa ehdin jo ihmetellä, että mitä tässä odotellaan. Kilpailunjohto tiesi selvästi enemmän kuin minä, Kovalainen naurahti Viaplayn lähetyksessä.

– Siellä selvästikkiin nähtiin tämä saderintama ja siihen haluttiin varautua. Jos kilpailu olisi aloitettu normaalisti välikelin renkailla, niin tämän sateen osuessa kohdalle olisi kilpailu varmasti keskeytetty joka tapauksessa.

Kilpailun jatkumisajankohtaa ei olla toistaiseksi ilmoitettu. Vesisade tuntuu kuitenkin toistaiseksi hellittäneen Monacossa.