Michael Andrettin ajama hanke perustaa kuninkuusluokkaan oma F1-talli on edelleen hengissä.

Andretti avasi perjantaina projektiaan ”menestyksekkään palaverin” jälkeen, jonka hän oli käynyt FIA:n presidentin Mohammed Ben Sulayemin kanssa Miamissa.

Amerikkalaisten talliprojektista oli suuret huhut ja keskustelut alkuvuodesta, jolloin Andrettin uutisoitiin olleen ostamassa Sauber-yhtiön vetämää Alfa Romeon F1-tallia. Kaupat kuitenkin kaatuivat viime hetkellä ja Andretti joutui jäämään nuolemaan näppejään.

Pitkään moottoriurheilun parissa kuljettajana sekä tallipomona työskennellyt Andretti ei kuitenkaan tästä lannistunut, vaan uudet tuulet puhaltavat jo vahvasti. Andrettilla on tällä hetkellä toimintaa IndyCarissa, Indy Lightsissa, Formula E:ssä, sekä Supercars-sarjoissa.

– Hän on kiinnostunut antamaan tukensa, mutta edessä on pitkä prosessi, sanoi Andretti perjantaina Miamissa.

– Hän sanoi tukevansa prosessia ja vielä on pitkä matka edessä, mutta se on mukavaa. Mohammed piti siitä mitä esitimme hänelle.

– En halua puhua tästä vielä liikaa, koska hekään eivät halua. Mutta positiivisia asioita, jatkaa Andretti.

Amerikkalaispamppu jatkaa, että lopullista päätöstä saadaan todennäköisesti odotella vielä jonkin aikaa, mutta samaan hengenvetoon hän hieman avasi heidän suunnitelmiaan. Projektia on pikku hiljaa alettu jo ajamaan eteenpäin työntekijöiden palkkauksen sekä päämajojen rakennuttamisten osalta.

Andrettin aikomuksena on ylläpitää kahta päämajaa, joista toinen sijaitsee todennäköisesti USA:n Indianapolisissa ja toinen jossain päin Iso-Britanniaa. Indianapolisin rakennustyöt saadaan käyntiin Andrettin mukaan toivottavasti jo elokuussa.

– Käytämme rahaa saadaksemme pallon pyörimään, koska toivomme todella saavamme paikan, jatkaa Andretti.

– Otamme riskin, mutta mielestämme se on sen arvoista. Meidän on saatava asia rullaamaan, joten palkkaamme jo ihmisiä ja niin pois päin.

Andrettin F1-hankkeen kerrotaan saaneen lämpimän vastaanoton varikolla useiden ”F1-hahmojen” toimesta. USA:n markkinat kiinnostavat kuninkuusluokkaa ja sarjassa onkin jo lisätty jatkuvasti osakilpailuiden määrää rapakon takana.

Näin ollen Haasin lisäksi toisen amerikkalaistallin liittymisen uskotaan vain buustaavan sarjan suosiota Yhdysvalloissa.

Lähde: motorsport.com