Alpine-kuljettaja Fernando Alonson epäonninen alkukausi sai jatkoa Emilia-Romagnan GP:ssä sunnuntaina.

Espanjalainen starttasi kilpailuun yhdeksännestä lähtöruudusta, eikä kilpailu kestänyt lopulta kauaa. Haas-tallin Mick Schumacher osui hieman Alonson kanssa ensimmäisessä mutkassa, jonka johdosta Schumacher pyörähti.

Alonso näytti aluksi selviävän melko harmittoman näköisestä kolauksesta ehjin nahoin, mutta Alpine-auton sivukate olikin ottanut itseensä. Vanha mestari joutui keskeyttämään kuudennella kierroksella katteen revettyä näyttävästi pääsuoralla tehden jättimäisen raon kilpurin kylkeen.

Kaksinkertainen mestari ihmetteli itsekin kilpailun jälkeen, kuinka suuri vahinko niin pienestä kontaktista syntyi.

– En juurikaan tuntenut sitä, sillä se oli todella pieni kosketus Mickin kanssa. Näin vain uusinnan ja se oli lopulta tarpeeksi tuhotakseen autoni, sanoi Alonso RaceFansille.

Alonso on kerännyt neljän ensimmäisen osakilpailun jälkeen vaivaiset kaksi MM-pistettä. Alkukauteen on mahtunut rutkasti epäonnea ja suunta tästä on vain ylöspäin.

– Kaikki ovat samaa mieltä siitä, että olen ollut epäonninen. Meillä oli joitain epäluotettavuusongelmia, kuten esimerkiksi Australian aika-ajoissa, jatkaa konkari.

– Tänään kaikki osuivat toisiinsa startissa eikä mitään tapahtunut. Heidän autonsa vaikuttavat rikkoutumattomilta, mutta meidän auto..se oli vain pieni pusu Mickiltä ja auto tuhoutui täysin, ihmetteli Alonso.

Alla olevalta videolta näet Alonson startin sekä tilanteen, jossa kate repeää Alpine-autosta.