Ensi viikonloppuna ajettavassa Emilia-Romagnan GP:ssä on vuorossa tämän kauden ensimmäinen sprinttiviikonloppu. Formaatti on kokenut hieman viilauksia, jotka listataan tässä artikkelissa.

Formaatin perus idea ei ole kokenut muutoksia, eli samalla systeemillä mennään kuin viime kaudellakin tämän osalta. Perjantaina ajetaan yksi tunnin mittainen harjoitus, ennen seuraavana vuorossa olevia aika-ajoja, jotka ajetaan niin ikään jo perjantaina.

Aika-ajojen tulos määrittää lähtöpaikat lauantaina ajettavaan sprinttikilpailuun. Lauantaina ajetaan myös ennen sprinttikilpailua viikonlopun toinen tunnin mittainen harjoitus. Sadan kilometrin mittainen sprinttikilpailu määrittää lähtöjärjestyksen sunnuntain pääkilpailuun.

Pistelasku sekä paalupaikan tilastointi uudistuu

Sprinttikilpailun pistelasku on kokenut uudistuksen. Siinä missä viime kaudella kolmelle parhaalle jaettiin MM-pisteitä, saavuttavat tällä kaudella sprintissä kahdeksan parasta pisteitä.

Sprinttikilpailun voittaja saa kahdeksan MM-pistettä, toiseksi sijoittunut seitsemän pistettä ja samalla kaavalla jatketaan, eli kahdeksanneksi sijoittunut saa yhden pisteen. Muutoksella sprintistä halutaan tehdä houkuttelevampi ja palkitsevampi. Paalupaikan tilastointi on myös muuttunut viime kaudesta, jolloin kuljettajat sekä fanit valittivat menettelystä runsain äänin.

Viime kaudella paalupaikka rustattiin tilastoihin sprinttikilpailun voittajalle, kun taas tällä kaudella paalu merkataan perjantain aika-ajojen nopeimmalle kuljettajalle.

Kuluvalla kaudella F1-sarjassa on ohjelmassa viime kauden tapaan kolme sprinttikilpailua. Alkuperäisen suunnitelman mukaan sprinttien määrä piti tuplaantua, mutta jotkin tallit vastustivat tätä vallitsevan budjettikaton vuoksi. Sprinttejä vastustavat tallit olisivat halunneet lisää ilmaa budjettikattoon saamatta sitä, joten F1-sarjassa tyydyttiin kolmeen sprinttikilpailuja sisältävään kisaviikonloppuun.

Tulevana viikonloppuna siis kaasutellaan legendaarisella Imolan radalla. Emilia-Romagnan GP:n aikataulun näet tästä.