McLaren -kuljettaja Daniel Ricciardon paikka tallissa alkaa olla uhattuna, mikäli on uskomista F1-journalisti Joe Sawardin varikkohuhuihin.

Kokenut australialainen liittyi brittitalliin viime kaudella moninkertaisena osakilpailuvoittajana, mutta Ricciardo ei ole vastannut tallin hänelle asetettuihin odotuksiin. Tallikaveri Lando Norris on muutamia valonpilkahduksia lukuunottamatta riepotellut aussia kuin likaista lakanaa.

Ricciardon sopimus McLarenin kanssa kantaa ensi kauden loppuun saakka ja Savard kirjoittaakin blogissaan, että McLaren olisi tosissaan tuomassa IndyCar-tähti Colton Hertaa kuninkuusluokkaan, mahdollisesti jopa aiemmin kuin kaudeksi 2024.

– Daniel Ricciardo vaikuttaa olevan hieman eksyksissä McLarenilla ja sieltä suunnilta puskee jatkuvasti ulos huhuja, joiden mukaan Daniel tullaan korvaamaan Colton Hertalla 2024, kirjoittaa Savard blogissaan.

– Toimitusjohtaja Zak Brown uskoo amerikkalaiskuljettajan avaavan F1-sarjan portit yhdysvaltalaisyrityksille.

Herta on vasta 22-vuotias nuorukainen, joka on ajanut IndyCarissa jo useamman kauden. Hän on sarjan historian nuorin osakilpailuvoittaja ja ainakin rapakon toisella puolella uskotaan tosissaan hänen kykyihinsä F1-sarjassakin.

Hertalla on jo olemassa vahvat yhteydet McLareniin, sillä hän teki maaliskuussa sopimuksen brittitallin kanssa kehityskuljettajan roolista. Sopimuksen myötä amerikkalaiselle on luvattu rata-aikaa ainakin McLarenin viime kauden kilpurin MCL35M-auton puikoissa.

– Meidän täytyy katsoa, onko Hertalla kaikki tarpeellinen F1-kuljettajaksi, mutta vauhtia hänellä ainakin tuntuu riittävän, kommentoi Brown PlanetF1:n mukaan.

McLaren-pomo varmisti myös sen, että Hertalle on jo tiettyjä suunnitelmia valmiina, eritoten kokemuksen keräämiseksi F1-auton puikoissa.

– Kyllä meillä on suunnitelma Coltonille valmiina, sanoi Brown.