F1-sarja valmistautuu kauden neljänteen kisaviikonloppuun. Imolassa ajettava kilpailu on antanut talleille yhden viikon aikaa valmistella päivityksiään suorituskyvyn parantamiseksi.

Yhdeksän tallia onkin käyttänyt ajan hyödyksi. Lähes jokaisessa kilpurissa nähdään jonkinlainen päivitys, joka tallien toiveiden mukaan tulee parantamaan uusien autojen suorituskykyä.

Eniten muutoksia kilpuriinsa on tehnyt Mercedes. Saksalaistalli ei ole aloittanut kautta vahvasti, joten välimatka kärkeen on ennustettua suurempi. Erityisesti auton pomppiminen tuottaa tallille hankaluuksia. Tämän paikkaamiseksi Mercedes on muovannut kilpurinsa ilmanohjausta auton takaosassa. Imolassa nähdään uusi diffuuseri sekä muovatut sivuponttoonit.

Red Bull paljasti myös ennen viikonloppua muokanneensa autonsa pohjaa. Energiajuomatallin kilpurin balanssi ei ole ollut erityisesti Max Verstappenin mieleen kolmessa ensimmäisessä kilpailussa. Myös RB:n ”sisartalli” AlphaTauri on muuttanut pohjaansa.

Aston Martin seuraa Red Bullin esimerkkiä uuden pohjansa sekä sivuponttooniensa kanssa. Lisäksi tallin halo-suojus on kokenut muutoksia. McLaren sekä Alpine ovat uudistaneet takasiiven poikkipuunsa.

Valtteri Bottaksen Alfa Romeo on kokenut myös rutkasti muutosta. Auton takajousitus, pohja sekä moottorisuoja ovat uudistettu. Williamsin koko auton takapää on kokenut muutoksia sekä etujousitus on uusittu. Haas on viilannut auton pohjalevyn reunoja.

Ainoa talli ilman päivityksiä on Ferrari. Alkukaudella loistanut italialaisvalmistaja säästelee paukkujaan raporttien mukaan Miamin sekä Espanjan osakilpailuun.

Kilpurit nähdään radalla kello 15 ensimmäisessä harjoituksessa.