Alfa Romeon sekä Sauberin yhteistyön jatko tulee määräytymään tulevina kuukausina. Tunnettu autovalmistaja Alfa Romeo liittyi F1-sarjaan neljä vuotta sitten yhteistyössä Sauberin kanssa.

Kolme ensimmäistä kautta sujuivat ailahdellen, mutta lopulta MM-sarjan häntäpäässä. Kimi Räikkönen sekä Antonio Giovinazzi eivät saaneet alleen autoa, jolla olisi pystynyt haastamaan tasaisesti keskikastissa.

Tänä vuonna tilanne on ollut erilainen. Valtteri Bottas on saanut alleen sellaisen menopelin, jolla voi hyvänä päivänä taistella jopa palkintosijoista. Imolassa suomalainen löytyi sijalta viisi. Miehen vauhti oli parempaa kuin Mercedeksellä, mutta kierrokset loppuivat kesken.

Kilpailukykyinen auto voi hyvinkin painaa vaakakupissa Alfa Romeon jatkon suhteen. Yhtiön toimitusjohtaja Jean Philippe Imparato paljastaa, että päätös Alfan jatkosta tulee heinäkuussa.

– Alfa Romeon sekä Sauberin sopimuksen jatko selviää heinäkuussa. Keskusteluista tulee monimutkaisia. Me otamme huomioon kaksi asiaa: tulokset sekä ekonominen hyöty, Imparato kommentoi PlanetF1-sivuston mukaan.