Mercedeksen F1-talli myöntää autonsa suurimman ongelman riivaavaan edelleen vahvasti W13-kilpuriaan.

Saksalaisvalmistaja askarteli useiden eri säätökokeilujen parissa perjantain harjoituksissa, mutta ongelmat eivät tunnu katoavan. Mercedeksellä riittääkin edelleen runsaasti työsarkaa ymmärtääkseen oikukasta autoaan ja saadakseen kaiken hamuamansa potentiaalin irti.

Mercedeksen ratatoimien johtaja Andrew Shovlin avasi tallin työntäyteistä perjantaita.

– Teimme uusia kokeiluja ymmärtääksemme auton pomppimista. Jotkin saivat tekemään sitä enemmän ja jotkin taas hieman vähemmän, mutta emme ole keksineet ratkaisua, joka veisi ongelman kokonaan pois, kertoo Shovlin motorsport.com -sivustolla.

Mercedes oli jälleen Ferraria ja Red Bullia hitaampi perjantain harjoituksissa, mutta talli on luottavaisempi autonsa suhteen kuin viikko sitten Bahrainissa.

– Bahrainiin verrattuna auton balanssi on parempi ja renkaiden kuorinnan suhteen olemme melko tyytyväisiä, jatkaa Shovlin.

– Meidän yksittäinen kierros kaipaa vielä hiomista, mutta meillä on yksi sessio edessä. Mutta selvästi olemme vaikeuksissa verrattuna Ferrariin ja Red Bulliin.

Hopeanuolet koittavat löytää lisää vauhtia Saudi-Arabian GP:n kolmansissa harjoituksissa, jotka alkavat klo 16:00 Suomen aikaa.