F1-sarjan toimitusjohtaja Stefano Domenicali nostatti kulmakarvoja keskiviikkona. Italialainen paljasti Sky Sportsille, että F1-sarjalla on tällä hetkellä niin paljon kysyntää, että jopa 30 osakilpailun kausi olisi mahdollinen.

Domenicali nimesi muutaman kiinnostuneen tahon, joka haluaisi järjestää F1-tapahtuman tulevaisuudessa. Tällä kaudella sarjan on määrä suorittaa F1-historian eniten kilpailuja, 23. Suuri osa talleista on ilmaissut tyytymättömyyttään hurjasta aikataulusta, jonka takia usea mekaanikko joutuu työskentelemään hurjia tunteja peräti kolme viikkoa putkeen.

– Moni kaupunki on kiinnostunut järjestämään F1-kilpailun, ei vain Las Vegas, Domenicali aloitti.

– Meidän täytyy kuitenkin olla balanssissa, haluamme nähdä kaikki mahdollisuutemme. Aiomme tiedottaa pian suunnitelmistamme kehittää markkinoita sielläpäin.

– Amerikan sekä Kiinan lisäksi potentiaalisia kilpailupaikkoja löytyy myös Afrikasta. He ovat todella kiinnostuneita. Se on yksi manner, joka kisakalenteristamme puuttuu. Minusta meillä on potentiaalia saada 24 kilpailua kalenteriin. Totta puhuen voisimme ajaa 30 kilpailua, sen määrän kiinnostusta löytyy.

Viime kuukausina F1-sarjaan liittymisestä kiinnostunut Michael Andretti on ilmoittanut olevansa valmis tuomaan uuden tallin kuninkuusluokkaan. Domenicalin mukaan amerikkalainen ei ole ainoa kiinnostunut. Italialainen ei ole kuitenkaan varma, onko sarjan laajeneminen oikea ratkaisu.

– Michael Andretti ei ole ainoa halukas, vaikka hän onkin äänekkäin. Meillä on noin neljä tai viisi halukasta valmistajaa lisätä talli sarjaan.

– Mutta minun täytyy olla rehellinen. Tällä hetkellä 10 tallin kilpailu radalla on todella hyvää. Uuden tallin lisääminen vaatisi paljon monimutkaista säätöä. Sen takia en ole varma, onko F1-sarjan laajentaminen oikea ratkaisu.