Arvostettu F1-toimittaja Chris Medland vakuuttaa, että F1-talleja sekä kuljettajia ei uhkailtu tai kiristetty suorittamaan Saudi-Arabian kisaviikonloppua loppuun.

Tapahtuman turvallisuudesta heräsi rutkasti kysymysmerkkejä perjantaina, kun noin 10 kilometrin päässä sijainnut Aramcon jakelukeskus joutui ohjusiskun kohteeksi. Kuljettajat keskustelivat kilpailun mahdollisesta perumisesta pitkälle yöhön.

Lopputulos oli se, että GP:tä jatketaan normaalisti yksimielisellä hyväksynnällä. Erikoisesti sanoitetu tiedotteet sekä brittijulkaisu BBC:n uutisointi aloitti kuitenkin huhumyllyn, jonka mukaan kuljettajia oltaisiin varoitettu seurauksista, jos GP:tä ei ajettaisi. Yksi näistä ”uhkauksista” oli se, että kuljettajien lähtö maasta olisi vaikeutunut tämän seurauksena.

Varikolla jatkuvasti pyörivä Medland kuitenkin vakuuttaa, että tämä ei ole totta. Kuljettajat sekä tallit tulivat yhteisymmärrykseen tuntien keskustelujen ansiosta. Brittitoimittaja on keskustellut usealle taholle F1-sirkuksessa, jotka kaikki kielsivät kiristämisen mahdollisuuden.

Mercedes-pomo Toto Wolffin mukaan Jeddan varikko on turvallisin paikka kaikille tällä hetkellä.

Jos twiiti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Chris Medland

@ChrisMedlandF1

Chris Medland

@ChrisMedlandF1
Something important needs clarifying: Drivers and teams were NOT threatened that they might have difficulty leaving the country if they didn't race this weekend #F1 #SaudiArabianGP
I saw a number of tweets from fans claiming this (I think based on one line in a report), but it seemed very hard to believe and multiple driver/team members have made very clear that was not true #F1 #SaudiArabianGP