Kohuttu Abu Dhabin GP:n loppuratkaisu sai lisää bensaa liekkeihinsä keskiviikkona, kun eräs fani julkaisi tilillään pätkän kilpailunjohtaja Michael Masin sekä Red Bullin tiimimanageri Jonathan Wheatleyn radioviestinnästä juuri ennen turva-auton sisään tuomista.

Radioviesti ei ole kuitenkaan uusi. Pätkä on ollut saatavilla F1-sarjan YouTube-kanavalla jo joulukuusta saakka. Monelle radioviestin sisältö tuli kuitenkin yllätyksenä.

Viestissä kuullaan, miten Wheatley teoriassa ”ohjeistaa” Masia järjestämään lopusta kilpailun, vaikka se menisikin teoriassa sääntöjä vastaan.

– Nuo kierroksella ohitetut autot, sinun ei tarvitse antaa heidän ottaa muuta letkaa kiinni. Sinun täytyy vain päästää ne heidän välistään pois ja sitten meillä on käsillämme moottorikilpailu, Wheatley sanoi.

– Ymmärretty, Masi kuittasi välittömästi.

On pelkkää spekulointia uskoa, etteikö Masi ollut tietoinen kyseisestä mahdollisuudesta. Tilanteessa häiritsevää on kuitenkin se, miten Masi lopulta tylytti järkyttynyttä Mercedes-pomo Toto Wolffia.

– Michael tämä ei ole oikein, Wolff karjui radioon Verstappenin ohittaessa Hamiltonin.

– Toto, tätä kutsutaan moottorikilpailuksi, Masi kuittasi toistaen Wheatley sanoja.

FIA on ilmoittanut kyseisen radioviestin olevan jo autoliiton hallussa ja mukana heidän järjestämässä sisäisessä tutkinnassa.

Entinen F1-kuski sekä nykyinen kommentaattori Martin Brundle ei pitänyt kuulemastaan.

– Tämä ei ole täysin uutta tietoa, emmekä voi olla varmoja siitä saiko Masi uutta tietoa siinä tilanteessa, Brundle kommentoi Sky Sportsille.

– Mutta totta kai sitä on epämukava kuunnella. Se suututtaa varmasti monet. Mielestäni sinun ei tarvitse edes kannattaa Lewis Hamiltonia uskoaksesi, että Abu Dhabissa tapahtui vääryys. Sitä ei voi hyväksyä.

– Tämä ei ole kaunista katseltavaa F1-sarjalle, mutta en usko, että tämä pätkä muuttaa kuvaa jo valmiiksi rumasta tilanteesta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jordan

@F1_Jordan
This is shocking. New emerging footage of @F1 Abu Dhabi GP containing previously unheard radio. Masi essentially executed the instructions of Jonathan Wheatley (Red Bull) without any second thought over its legality or fairness. This should be sickening listening to any fan.